Вибухова ніч у Росії: ЗСУ атакували два військові арсенали збройних сил РФ

Фото: Скриншот видео/Telegram Tsaplienko

У Генштабі ЗСУ підтвердили удар по двох військових арсеналах збройних сил РФ. Сили оборони України вночі вразили склад “Тихорецьк” у Краснодарському краї. Цей об’єкт входить до трійки найбільших баз зберігання боєприпасів Росії. Також він є одним із ключових у логістичній системі російських військ. На момент удару на території арсеналу було 2 тис. тонн боєприпасів, зокрема КНДР. Також цієї ночі Служба безпеки України (СБУ) завдала удару по 23-му арсеналу Головного артилерійського управління Міністерства оборони Росії неподалік населеного пункту Жовтневий Тверської області, повідомляє FREEДOM.

Місцеві російські пабліки з самого ранку публікують відео та фото наслідків атаки. Поблизу селища Кам’яний Краснодарського краю після удару на складі почалася пожежа та детонація боєприпасів. Це підтвердив губернатор регіону. За його версією, вночі було збито два дрони і нібито падіння уламків одного з них і викликало загоряння.

Також російські Telegram-канали повідомляли, що на момент атаки арсеналу в Тверській області там було близько 45 тис. тонн боєприпасів. Вони також писали, що там були і балістичні ракети іранського і північнокорейського виробництва. А також повідомляли, що на момент удару в районі складу могли перебувати до 430 російських військовослужбовців.

Ну і загалом про те, як пережили цю ніч у Росії. У російському Міноборони повідомляють, що нібито було збито 101 безпілотника. І що більшу частину вони вразили над Брянською областю. Також били по дронах над Краснодарським краєм, Калузькою, Тверською, Бєлгородською, Смоленською та Курською областями. Один безпілотник нібито був збитий над тимчасово окупованим Кримом та 16 — над акваторією Азовського моря.

За повідомленням російських Telegram-каналів, у Тверській області після атаки на ракетний арсенал тимчасово перекрили федеральну трасу М-9 “Балтія”. Також місцева влада евакуювала залізничну станцію Стара Торопа. Рейси кількох пасажирських поїздів було скасовано, інші відправили альтернативним маршрутом із затримкою близько двох годин.

Читайте також: Великий склад з боєприпасами детонує в Краснодарському краї РФ —, що відомо (ВІДЕО)

Прямий ефір