Українські оператори дронів діляться досвідом та напрацюваннями під час навчань країн НАТО, — Яковенко

Валерій Яковенко. Фото: drone.ua

Українські оператори дронів діляться досвідом під час навчань країн НАТО. Про це сьогодні, 20 вересня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів керівник групи компаній DroneUA, експерт у сфері безпілотних технологій і робототехніки Валерій Яковенко.

“Обмін досвідом відбувається з боку якраз-таки України для країн НАТО, тому що вони вчаться сучасним технологіям РЕБ, які використовуються та впроваджуються саме українськими військовими. Саме українські військові є новаторами на полі бою, використовуючи все більш витончені способи боротьби проти ворожої техніки”, — сказав він.

Експерт наголосив, що на Заході немає тієї динаміки, яку демонструють українські інженери з виробництва нового типу обладнання.

“Тому зараз Захід та країни НАТО активно використовують той досвід, який напрацьовується безпосередньо українськими військовими для того, щоб не відставати від динаміки розвитку”, — сказав Яковенко.

Читайте також: Україна вдосконалює безпілотні системи — подробиці (ВІДЕО)

Нагадаємо, представники України вперше взяли участь у навчаннях НАТО з випробування систем протидії безпілотникам. Про це повідомили у пресслужбі оборонного Альянсу. Під час тренувань у Нідерландах було випробувано понад 60 систем та технологій протидії БпЛА, таких як датчики, системи наведення, “глушилки” та кіберперехоплювачі. 

Прямий ефір