Російська армія зазнає величезних втрат на фронті — збільшення її чисельності не змінить ситуацію, — Ступак

Ілюстративне фото: ukrinform.ua

Збільшення штатної чисельності російської армії не призведе до її реального збільшення. Адже окупанти щодня зазнають величезних втрат на фронті. Такою думкою в ефірі телеканалу FREEДОМ поділився військовий аналітик, співробітник СБУ (2004-2015 рр.) Іван Ступак.

“Російська армія поступово знищується в українських полях, степах. Вона зазнає втрат у вигляді вбитих, поранених, середньо-, важкопоранених, які не можуть уже ходити, пересуватися. Ще є зниклі безвісти, ті, які потрапили в полон, “п’ятисоті”, що втекли зі своїх військових частин. Російське керівництво не може сказати, що, мовляв, ми тут подивилися, у нас стільки-то втрат і нам потрібні нові люди. Тому вони ось так витіювато кажуть — збільшуємо свою армію. Але за фактом кількість, жива кількість людей там залишається незмінною”, — сказав Ступак.

Він не виключає, що росіяни й надалі збільшуватимуть чисельність армії.

“Зараз планують збільшити до 1,5 млн військових, через рік, наприклад, зроблять 1,7 млн, потім буде 1,8 млн. Але кількість голів залишатиметься незмінною”, — акцентував аналітик.

Іван Ступак також доповнив, що логічно було б побачити реакцію Заходу на подібні кроки Кремля. Однак чітких заяв від союзників України поки що не було.

“Ми б хотіли бачити реакцію, це логічно. Ми б хотіли отримати дозвіл, нехай і з певними обмеженнями, в радіусі, наприклад, у цілях, на удари по території РФ. Але, на жаль, поки що принаймні, я не побачив якоїсь реакції виразної. Активної реакції з боку країн Заходу поки що не спостерігається. Знову ж таки, слово “ескалація” і Україна. Як я кажу, опиняємося між двох великих понять. Із Заходу на нас тисне страх “ескалації”, а зі сходу, з Російської Федерації тиснуть “червоні лінії”. І ось ми десь між “ескалацією” і “червоними лініями”.

Читайте такожЗбільшення чисельності армії РФ відбуватиметься на папері, — Сидельніков

Як повідомлялося раніше, Путін підписав указ про збільшення штатної чисельності російської армії до 2 млн 389 тис. осіб, водночас кількість військовослужбовців зросте до півтора мільйона.

Прямий ефір