Атака на арсенал зброї в Торопці — ще один аргумент на користь дозволу на далекобійні удари, — Семиволос

Взрывы на складе в городе Торопец. Скриншот: x.com/TheDeadDistrict

Постачання Іраном балістичних ракет Російській Федерації може стати вирішальним фактором для отримання Україною дозволу на застосування західної далекобійної зброї для ураження військових цілей на території РФ. Таку думку сьогодні, 19 вересня, в ефірі телеканалу FREEДOM висловив директор Центру близькосхідних досліджень Ігор Семиволос.

“Я дуже сподіваюся, що всі переговори, які ведуться різними сторонами за участю тих чи інших політичних діячів, у кінцевому підсумку завершаться позитивним для України результатом. Можливо, що фінальна зустріч президентів Джо Байдена та Володимира Зеленського принесе позитивний результат. Тому що це рішення вже назріло”, — зазначив експерт.

Він зазначив, що США настав час від слів переходити до дії — не висловлювати глибоке занепокоєння, а робити конкретні кроки.

“Тут ще варто розуміти ситуацію. Україна не може зупинити співпрацю Ірану та РФ. Так само як і США не можуть це зробити. Відповідно, Україна повинна мати можливість ліквідувати поставлені Іраном ракети на території Росії. Це оптимальний варіант. Тому Україна має постійно просувати цю тезу союзникам для розуміння того, що ця історія має рішення. І це рішення — у дозволі завдавати ударів углиб Росії далекобійною західною зброєю”, — акцентував гість ефіру.

Він нагадав: нещодавно Україна безпілотниками атакувала російський склад зброї в Торопці Тверської області РФ, який постачав зброю російським військам, що воюють в Україні. За даними української аналітичної групи Frontelligence Insight, в арсеналі зберігалися 122-мм ракети, 82-мм мінометні бомби та 7,62-мм боєприпаси для гвинтівок і кулеметів. Але також можливо, що склад містив запаси набагато потужнішої та рідкіснішої зброї.

“Це якраз демонстрація українським союзникам можливості знищення російської зброї на території РФ. Уявіть, якби на цей склад прилетіли не кілька дронів, а кілька ракет? Результат був би ще більш суттєвим. Тому Україні просто необхідний цей дозвіл на удари західною зброєю по військових об’єктах на території РФ. Він важливий для ураження інших цілей з більшою ефективністю”, — резюмував Ігор Семиволос.

Читайте також: Іран і РФ готуються підписати угоду про всеосяжну співпрацю: чим це загрожує світовій системі безпеки (ВІДЕО)

Прямий ефір