Російські окупанти активізували спроби закріпитися на дніпровських островах, — речник Української добровольчої армії “Південь”

Сергій Братчук. Скріншот: uatv.ua

Російські окупанти намагаються вести бойові дії на дніпровських островах на Південному напрямку фронту. Про це сьогодні, 19 вересня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів речник Української добровольчої армії “Південь” Сергій Братчук.

“Що стосується лівого берега, то зараз ворог намагається повністю витіснити наші підрозділи, наші сили, які знаходяться на Лівобережжі, зокрема по Дніпру. Це острови, яких дуже багато, й управління якими дозволило б росіянам повністю контролювати, відповідно, лівий берег та більше вогнем тиснути на Правобережжя, яке й так перебуває постійно під ворожим ударом, якщо ми говоримо про Херсон, про ті територіальні громади, що розташовані ближче до Дніпра”, — сказав він.

Спікер наголосив, що росіяни не мають там суттєвих просувань.

“Там, де якісь групи встигли закріпитися, то сьогодні ухвалено всі ті рішення та залучені всі ті сили, які ці острови зачистять. Так, ворог намагається по островах працювати. Це сьогодні найбільш інтенсивна ділянка бойових дій на Лівобережжі”, — сказав Братчук.

Говорячи загалом про ситуацію на Південному фронті, він відзначив окремо Времівський плацдарм.

“Тут усе зрозуміло, чому доволі інтенсивні бої, тому що ворог намагається прориватися в напрямку Вугледара та тиснути на цьому напрямку”, — сказав речник. 

За його інформацією, за Оріхівським напрямком за минулу добу було п’ять бойових зіткнень.

“Нагадаю, що і Роботинський плацдарм — це сіра зона, тут більше артилерійської боротьби, але, як бачимо, якісь штурмові дії ворог все-таки намагається проводити. І Гуляйпільський — не забуваємо про те, що тут ворог не соромиться в засобах, він намагається бити, зокрема авіаційним озброєнням. Це некеровані авіаційні ракети, це спроба бити КАБами на цих напрямках. На жаль, є загиблі серед мирного населення, є поранені. А от щодо штурмових дій, то жодних успіхів, ні тактичних, ні там на пару метрів, у ворога абсолютно немає. Тому контрбатарейна боротьба триває. Наші підрозділи, які на цій ділянці фронту знаходяться, всі ці ворожі атаки відбивають”, — розповів Братчук. 

Читайте також: Мінус 1 130 окупантів, 63 БпЛА та 14 танків: втрати росіян оновив Генштаб ЗСУ

Нагадаємо, за минулу добу ракетні війська та артилерія Сил оборони уразили два пункти управління, три райони зосередження особового складу, озброєння і військової техніки російських загарбників та один інший важливий об’єкт.

Прямий ефір