Українські дронові удари по логістичних об’єктах у тилу РФ впливають на інтенсивність бойових дій — деталі від Братчука

Пожежа в місті Торопець. Фото: t.me/tver_podslushano

Продовження українських дронових ударів по тилових російських логістичних об’єктах впливає на інтенсивність бойових дій. Про це сьогодні, 19 вересня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів речник Української добровольчої армії “Південь” Сергій Братчук.

Він нагадав, що в місті Торопець Тверської області Росії після такої атаки горить великий арсенал.

“Там різна була номенклатура боєприпасів… Ну, ось можна порахувати на такому прикладі. Якби це були, скажімо так, 30 тисяч тонн мін калібру 82 мм, то за інтенсивністю тих бойових дій, які сьогодні відбуваються на всій лінії фронту, з урахуванням Курського фронту, таких боєприпасів би вистачило російській армії на 1,5 року ведення бойових дій. Тобто ми прекрасно розуміємо, що сьогодні такі запаси у росіян зменшилися в рази”, — сказав речник.

Братчук наголосив, що в один день кардинально це вирішити неможливо — у РФ є інші бази зберігання, арсенали, де накопичені відповідні запаси.

“Це ті завдання, які стоять перед Силами оборони, і знищення таких об’єктів триватиме далі. У будь-якому разі, однозначно це впливає на інтенсивність бойових дій. Сьогодні це буде непомітно, завтра, напевно, теж. Цілком імовірно й кілька тижнів зокрема. Але це буде відчуватися в будь-якому разі на фронті, на здатності Росії вести активні дії саме з використанням цих боєприпасів. Не забуваємо, що там були й боєприпаси до “Градів”, до систем залпового вогню. Ще раз повертаючись до номенклатури, вона дійсно велика. Головне, ракети — це те, що сьогодні несе величезну небезпеку для наших умовно-тилових регіонів”, — сказав він.

Читайте також: Ракети для установок “Град”, С-300, С-400 та інші: які снаряди могли бути на підірваному складі у Тверській області

Раніше повідомлялося, що в місті Торопець Тверської області Росії загорівся склад із боєприпасами. Місцеві жителі публікують відео з масштабною пожежею і детонацією вибухових речовин. Влада регіону заявила, що пожежа та детонація виникли внаслідок “падіння уламків БпЛА”.

Прямий ефір