Понад 100 бойових зіткнень відбулося на фронті від початку доби — карта війни за 18 вересня (ВІДЕО)

Ілюстративний скріншот: uatv.ua

Російські літаки продовжують завдавати ударів коригованими авіаційними бомбами (КАБ) по Курській області. А на Харківському напрямку армія РФ за підтримки авіації намагається штурмувати позиції українських підрозділів у районі Вовчанська, повідомляє FREEДОМ.

На Куп’янському напрямку російські окупанти атакували Сили оборони в районах Синьківки, Кругляківки та Стельмахівки. Українські воїни стійко тримають оборону та завдають армії РФ відчутних втрат. Війська загарбників продовжують шукати слабкі місця в українській обороні поблизу населених пунктів Дачне, Щербинівка, Нелипівка та Нью-Йорк на Торецькому напрямку. На Покровському напрямку російська армія за підтримки авіації робила спроби потіснити сили оборони із займаних позицій у районах Новоолександрівки, Новоторецька, Гродівки, Новогродівки, Михайлівки та Красного Яру. На Курахівському напрямку російські війська атакували біля Українська, Георгіївки та Костянтинівки.

“Вони зараз намагаються концентрувати всі сили на тих напрямках, де в них, як їм здається, щось виходить. Пройти кілька десятків або сотню метрів вважалося великим успіхом близько місяця тому. Зараз уже і калік, і поранених солдатів РФ женуть у “м’ясні штурми”. Зараз воюють залишки тих боєздатних підрозділів, які кілька місяців штурмували й навіть відносно успішно просувалися українською територією”, — сказав експерт із питань національної безпеки, військовослужбовець Збройних сил України (ЗСУ) Іван Варченко.

Українські Сили оборони зупинили російський контрнаступ у Курській області. Про це в коментарі агентству “Франс Прес” повідомив представник української військової комендатури в російському регіоні Олексій Дмитрашковський. За його словами, армія РФ намагалася атакувати з флангів, але ЗСУ її зупинили, стабілізувавши ситуацію на полі бою.

Серед російських окупантів — масові отруєння на передовій у Харківській області. Про це повідомляє оперативно-тактичне угруповання “Харків”. За їхніми даними, через низьку якість харчових продуктів та питної води на позиціях 11-го танкового полку 18-ї мотострілецької дивізії відмічаються масові випадки шлунково-кишкових розладів у особового складу. А відтак, і зниження рівня морально-психологічного стану загарбників.

Воїни Третьої окремої штурмової бригади знищили колону російських окупантів, що рухалася в напрямку українських позицій у Харківській області. За допомогою безпілотника, зокрема, вразили танк противника. Бронетранспортер (БТР), що їхав за ним, намагався здати назад, але не встиг.

Підрозділи Військово-морських сил (ВМС) ЗСУ філігранно випалюють противника. Українські захисники за допомогою безпілотників скинули на росіян запальну суміш.

“Ми воюємо достатньою кількістю боєприпасів, які дозволяють нам проріджувати російські бойові порядки. Коли не вистачає боєприпасів — ми воюємо мужністю і героїзмом наших солдатів. Це розуміють наші партнери. Це відчуває українське суспільство. Хотілося б, щоб ми мали технічні та технологічні можливості для стримування ворога на відстані ій не давали можливості противнику доходити до тієї ситуації, коли він зможе вести активні штурмові дії”, — додав Варченко.

1 130 російських солдатів ліквідували Сили оборони України за минулу добу. Загалом від початку повномасштабного вторгнення РФ втрати російської армії перевищили 637 тис. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ. Також українські військові знищили за добу шість російських танків, три бойові броньовані машини, 25 артилерійських систем. Крім того, Сили оборони України збили 25 безпілотних літальних апаратів (БпЛА). А також вразили 63 одиниці автомобільної, спецтехніки та цистерн із пальним.

Читайте також: Російські окупанти видихнулися у своєму весняно-літньому наступі: ознаки озвучив Варченко

Прямий ефір