У Відні обговорили створення спецтрибуналу щодо злочину агресії — деталі

Зустріч щодо створення спецтрибуналу. Фото: president.gov.ua

У столиці Австрії Відні українська делегація, яку очолила заступниця керівника Офісу президента Ірина Мудра, провела 11-ту зустріч Core Group зі створення cпеціального трибуналу щодо злочину агресії проти України. Про це сьогодні, 18 вересня, повідомили в Офісі президента України, інформує FREEДОМ.

У зустрічі взяла участь 41 делегація. Всі присутні підтвердили, що винні у злочині агресії проти України будуть притягнуті до відповідальності, а також визначили наступні кроки для створення трибуналу. Також учасники зустрічі досягли згоди щодо загальної концепції створення cпецтрибуналу.

Ірина Мудра зазначила, що це засідання стало ключовим для визначення моделі трибуналу, який буде створений угодою з Радою Європи. Учасники Core Group перейшли від загальних питань формату спецтрибуналу до обговорення проєкту Статуту.

“Українці чекають на відновлення справедливості. Ми не можемо дозволити собі зволікати. Створення цього спеціального трибуналу є моральним обов’язком для всього світу. Адже йдеться не лише про Україну. Йдеться про майбутнє міжнародного права, верховенства права та глобального миру”, — наголосила заступниця керівника Офісу президента.

Читайте також: “Результат навіть вищий за очікуваний”: створення трибуналу для Путіна прокоментував правозахисник

Нагадаємо, Рада Європи працює над незаперечною правовою базою для створення трибуналу щодо злочинів РФ в Україні.

Прямий ефір