Рішення Угорщини спростити отримання посвідки на проживання для громадян Росії та Білорусі може нести загрозу безпеці ЄС — заява єврокомісарки

Стелла Кіріадес. Фото: uatv.ua

Росія і Білорусь загрожують безпеці Європейського Союзу, використовуючи проти нього дезінформацію, саботаж, шпигунство і міграцію. У зв’язку з цим, рішення уряду Угорщини спростити для громадян цих країн отримання посвідки на проживання викликає питання. Про це сьогодні, 18 вересня, під час дебатів у Європейському парламенті в Страсбурзі, присвяченому наслідкам цього рішення, заявила європейська комісарка з охорони здоров’я Стелла Кіріадес, повідомляє FREEДОМ.

“Це, звичайно, викликає питання, особливо тому, що через вторгнення Росії в Україну для захисту нашої безпеки ми ускладнили, а не полегшили в’їзд до Європейського Союзу для громадян Росії. Ми призупинили спрощення візового режиму з країною. Ми випустили керівництво для держав-членів щодо посилення візових правил і посилення додаткових перевірок громадян Росії на кордонах ЄС. Зараз ми вивчаємо подання державами-членами цих інструкцій, щоб зрозуміти, чи потрібні нам подальші дії. Ми мали рацію, запровадивши суворі заходи, і це підтвердила зростаюча кількість повідомлень про ймовірне російське шпигунство і саботаж з боку багатьох держав-членів”, — сказала вона.

Читайте також: Єврокомісія запустила процедуру стягнення з Угорщини штрафу на суму 200 млн євро

Нагадаємо, Угорщина спростила процедуру отримання посвідки на проживання для громадян Росії та Білорусі, включивши їх у програму “Національна карта”.

Прямий ефір