Збільшення чисельності армії РФ відбуватиметься на папері, — Сидельніков 

Ілюстративне фото: gur.gov.ua

Указ російського диктатора Володимира Путіна про збільшення чисельності армії РФ до 1,5 мільйона необхідний для того, щоб було більше можливостей керувати корупційними схемами. Насправді це збільшення відбуватиметься на папері. Таку думку сьогодні, 18 вересня, в ефірі телеканалу FREEДОМ озвучив російський опозиціонер, лідер міжнародного руху “Говорите громче” Андрій Сидельніков.

“Я не думаю, що відкрию якийсь великий секрет і скажу, що це збільшення відбувається винятково на папері для отримання дедалі більше і більше можливостей керувати корупційними схемами. Приписки відбуваються просто в усіх напрямах, і армія Росії — не виняток. З цього генерали отримують величезні асигнування на кожного військового. І тут, я впевнений, це дійсно таке паперове збільшення для того, щоб розподіляти якомога більше фінансів”, — сказав спікер. 

На думку Сидельнікова, поки що в Кремля вистачає ресурсів для такого розширення армії. Але питання в тому, на який час. 

“Але те, що це просто приписки, для мене абсолютно очевидно. Таке було і раніше. І розкривається все більше подробиць того, як генерали і ті, хто має відношення до фінансування кожного військового, отримують гроші у свої власні кишені. Ця корупційна схема розподілу відбувається зверху до низу в Російській Федерації. Тож тут, напевно, немає певного занепокоєння від того, що справді російська армія буде збільшена”, — зазначив Сидельніков. 

Він також звернув увагу на те, що збільшувати армію РФ винятково чисельно можна, ось тільки кращою і професійнішою від цього вона не стане.

“Ми прекрасно бачимо, з кого складається російська армія. Це армія злочинців, дегенератів, ґвалтівників, мародерів. Тому тут говорити про те, що армія РФ займе знову якісь позиції і стане другою, третьою або четвертою армією світу, не доводиться. На папірцях це може виглядати так, а насправді виходить не так. Ми бачимо, з кого складається ця так звана путінська загарбницька армія. І тут, загалом, що сказати: таке населення в Російській Федерації і, відповідно, така й армія”, — резюмував гість ефіру.

Читайте також: Указ Путіна про збільшення чисельності армії РФ може свідчити про готовність запустити нову хвилю мобілізації, — Горбацевич

Як повідомлялося раніше, Путін підписав указ, який збільшує штатну чисельність збройних сил РФ на 180 000 осіб. Згідно з указом, штатна чисельність російської армії становитиме 2 389 130 осіб, зокрема 1,5 млн військовослужбовців.

Прямий ефір