Від початку доби на фронті відбулося 139 боїв, більшість — на Курахівському напрямку — карта війни за 17 вересня (ВІДЕО)

Ілюстративний скріншот: uatv.ua

Противник продовжує атакувати Сили оборони України на всіх напрямках, повідомляє FREEДОМ.

На Куп’янському російські окупанти штурмують українські позиції поблизу Синьківки, Новоосинового та Лозової. На Краматорському напрямку під вогнем Часів Яр та Кліщіївка. На Торецькому росіяни штурмують Неліпівку та Торецьк. Також авіація агресора завдала ударів по Щербинівці, Петрівці та Дружбі. Найбільше бойових зіткнень — на Курахівському напрямку. Противник намагався просунутися поблизу Желанного Першого, Георгіївки та Костянтинівки. На Покровському армія РФ атакувала поблизу Гродівки, Новоторецького, Миколаївки, Зеленого Поля. Хоча інтенсивність атак тут дещо знизилася.

“Максимальнау кількість кинули піхоти, але їх щодня ставало менше. Сьогодні можна сказати, що мінімум удвічі штурмів стало менше. У серпні хвилі піхоти йшли хвиля за хвилею. Зараз вони більш економно стали підходити до цього питання і намагаються пересуватися мінімальними групами по дві людини”, — сказав офіцер 59-ї окремої мотопіхотної бригади Збройних сил України (ЗСУ) ім. Якова Гандзюка Сергій Цехоцький.

ЗСУ поповнюють обмінний фонд. У Курській області російські солдати самі підняли білий прапор і здалися в полон. П’ять днів вони були без води та боєприпасів. Загалом у полон до окремої механізованої Степової бригади Сухопутних військ потрапили 13 російських військових. Четверо з них мали серйозні поранення. Як повідомляє керівник Центру протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони (РНБО) України Андрій Коваленко, українські підрозділи успішно ведуть маневрову війну на Курщині, постійно беруть в оточення російські війська, які занадто повільні для протидії такій тактиці.

“Наразі російська армія опинилася у двозначній ситуації — з одного боку, вона намагається атакувати плацдарм українських Сил оборони в Курській області, а з іншого боку, деякі зі штурмових підрозділів можуть опинитися в оточенні, адже українська армія діє вельми нешаблонно та досить нетипово. Росіянам слід очікувати ще кілька нестандартних і болючих рішень українського Генерального штабу апарату генерала Олександара Сирського”, — зазначив військовий експерт Владислав Селезньов.

Підрозділи Військово-морських сил Збройних сил України завдали ракетного удару по виявлених розвідкою важливих складах боєприпасів поблизу тимчасово окупованого Маріуполя. Унаслідок удару було знищено як інфраструктуру сховищ, так і тонни боєприпасів, які загарбники накопичували для застосування по території України.

1 020 російських солдатів ліквідували Сили оборони України за минулу добу. Загалом від початку повномасштабного вторгнення РФ втрати російської армії перевищили 635 тис. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ. Також українські військові знищили за добу два російські танки, шість бойових броньованих машин, шість артилерійських систем, одну реактивну систему залпового вогню (РСЗВ). Крім того, Сили оборони України збили 66 безпілотних літальних апаратів (БпЛА). А також вразили 27 одиниць автомобільної, спецтехніки та цистерн із пальним.

Читайте також: Вдвічі знизилася кількість ворожих штурмів на ділянці оборони 59-ї ОМПБр на Покровському напрямку — деталі від Цехоцького

Прямий ефір