Російські окупанти створюють у Курській області картину випаленої землі — аналіз політолога

Олег Лісний. Фото: facebook.com/Lisnyj.Oleh.1974

Путін наказав вибити українські Сили оборони з території Курської області до 1 жовтня, проте деякі дедлайни, встановлені російським диктатором, не виконуються роками. При цьому російська влада хоче створити в Курській області картинку на майбутнє, руйнуючи населені пункти та вбиваючи громадян РФ. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ сказав президент Аналітичного центру “Політика” Олег Лісний.

“Ми розуміємо, що ця територія колись у рамках міжнародного права перейде назад до російського лона. І росіяни показуватимуть те, що вони наробили, а казатимуть, що це зробили українські “окупанти”, що там концтабори, що там побиті люди, що 200 людей кудись відвезли, не знаємо, де вони поділися, що ці будинки посмикували українські “фашисти”… Ось це також пропагандистські буде використано”, — пояснив він.

Лісний звернув увагу, що зараз на території Курської області російські військові вбивають своїх громадян і руйнують будинки, приводячи свою територію в непридатність, бо її треба буде розмінувати.

“Вони, по-перше, хочуть витіснити наші війська, а по-друге, створити картинку випаленої землі та потім усім показувати — й російським пропагандистам, і возити корисних ідіотів із Заходу та говорити: “Дивіться, що зробила українська армія”. Згадаймо картинку, коли наші заходили: всього цього не було — будинки стояли, шибки були, люди навіть переміщалися спокійно вулицями. Коли Росія почала своїх звільняти, картинка змінилася. А в них інших методів немає, лише випалена земля, лише КАБи, лише зруйновані будинки. Інакше вони не вміють. Так росіяни руйнують всю Україну, тепер руйнують свою державу”, — зазначив політолог.

Читайте також: Контрнаступ РФ у Курській області: росармія бомбардує свої міста — аналіз експертів 

Прямий ефір