Путін підписав указ про збільшення особового складу армії РФ

Мобілізовані солдати армії РФ. Фото: gettyimages.com

Кремлівський диктатор Володимир Путін наказав розширити російську армію на 180 тис. солдатів. Відповідний документ було опубліковано в мережі сьогодні, 16 вересня, інформує FREEДОМ.

Згідно з указом Путіна, штатна чисельність збройних сил РФ встановлюється на рівні майже 2,4 млн осіб, серед яких 1,5 млн — військовослужбовці. Водночас мобілізації нібито не планується. У Міноборони РФ стверджують, що збільшуватимуть чисельність армії завдяки добровольцям-контрактникам.

Однак аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) вважають, що Путін може оголосити нову хвилю мобілізації у Росії. У звіті зазначається, що з літа наступного року у РФ почнуться серйозні економічні проблеми. Також Росії стає складніше поповнювати армію. Уже фіксується нестача особового складу та скорочення кількості охочих підписувати військовий контракт.

Читайте також: Можливості щодо залучення контрактників у Росії вичерпаються вже цього року — аналіз Дикого

Нагадаємо, начальник Головного управління розвідки Міноборони (ГУР МО) України Кирило Буданов заявив, що Росія сподівається завершити розв’язану проти України війну до кінця 2025-го — початку 2026 року.

Прямий ефір