Повноцінно атакувати на південних рубежах у ворога не виходить, — Братчук

Російські окупанти. Фото: Військовий огляд

Російські окупанти намагаються активно атакувати на Придніпровському напрямку та Времівському плацдармі. На Гуляйпільському йде позиційна боротьба, а на Оріхівському зіткнення відбуваються періодично. Про це сьогодні, 16 вересня, в ефірі телеканалу FREEДОМ сказав речник Української добровольчої армії “Південь” Сергій Братчук.

За його словами, на Времівському напрямку ворог намагається атакувати, оскільки він веде до Вугледара.

“По Придніпровському напрямку — спроба повністю зачистити лівий берег від наших Сил оборони й, відповідно, зачистити Дніпровські острови, які не дають спокою ворогові, які не дають повністю розташувати ті сили та засоби, які є на цьому напрямку на лівому березі для того, щоб ще більше тиснути на правий берег”, — пояснив Братчук.

Він зауважив, що Курська операція, яку проводять Сили оборони на території РФ, відтягує на себе резерви російських військ.

“За різними підрахунками, це щонайменше 35 тис., які перебувають на Курському напрямку, до 40 тис. Це той резерв, який міг би опинитися на Покровському напрямку або в нас на Південному напрямку, це ті сили резерву, які ворог намагається там залучати. Дійсно, резервів, вочевидь, на сьогодні не вистачає, й людських зокрема, хоча ми завжди говоримо, що поки що людський запас певний є у ворога, проте, як бачимо, він теж не нескінченний. Повноцінно атакувати на південних рубежах у ворога не виходить”, — звернув увагу спікер добровольчої армії.

Читайте також: Росіяни активізувалися на Придніпровському напрямку — подробиці

Нагадаємо, радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко розповів, що Росія активізувала перекидання резервів на Вугледарський і Курахівський напрямки. Їхнє переміщення фіксують у тимчасово окупованих містах Приазов’я.

Прямий ефір