Окупанти “перевиховують” українських дітей і вигадують “прикриття” для депортації — подробиці

Ілюстративне фото: ukrinform.ua

Росіяни намагаються “перевиховувати” українських дітей на тимчасово окупованих територіях. Як повідомляє Центр національного спротиву, для технікумів та коледжів захопленої частини Донецької області хочуть закупити ще 6,1 тис. написаних у Кремлі підручників з історії, передає FREEДОМ.

На це колаборанти планують витратити близько 7 млн російських рублів. За процес створення “нової історії” взявся колишній міністр освіти Росії та радник Путіна Володимир Мединський, який одразу після окупації Криму переписав історію півострова у потрібному для Москви ракурсі.

“Політика переписування історії спрямована на те, щоб стерти українську національну ідентичність та виховати нове покоління, яке не сприйматиме Україну як окрему державу, а вважатиме її частиною Росії. Окупанти розуміють, що контроль над майбутнім починається з контролю над свідомістю дітей”, — йдеться у повідомленні Центру національного спротиву.

Також росіяни винаходять способи депортації дітей. Тепер під виглядом турботи про хворих та сиріт окупаційна влада організує примусове вивезення маленьких українців на територію Росії. Називають це “евакуацією” чи “реабілітацією”, намагаючись створити видимість законності та гуманізму своїх дій.

Таку злочинну діяльність кремлівські загарбники розгорнули на базі дитячого хоспісу. Спочатку він працював на території тимчасово окупованої Донецької області, але віднедавна його діяльність поширилася і на Луганську область.

Під виглядом всебічної допомоги дітям з важкими, зокрема онкологічними захворюваннями, дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, росіяни створюють базу для подальшого переселення маленьких українців до Росії.

Читайте також: Недитячі випробування: учасники Саміту перших леді та джентельменів — про захист дітей і покарання винних

Ви можете допомогти повернути неповнолітніх громадян України додому. Якщо проживаєте на території Білорусі, Росії або на тимчасово окупованих територіях України та володієте інформацією про депортованих дітей — напишіть у Telegram-канал “Я тут” або на сайт FREEДОМ. Київ гарантує анонімність.

Нагадаємо, телеканал FREEДOM у партнерстві з радницею-уповноваженою президента України з прав дитини та дитячої реабілітації і Ювенальною поліцією України запустив інформаційну кампанію “Знаєш — скажи!”, яка має на меті мотивувати жителів Росії протидіяти примусовій депортації українських дітей і сприяти їхньому поверненню до України.

Прямий ефір