Крим можна звільнити і військовим, і дипломатичним шляхом, — Постернак

Ілюстративне фото: t.me/yellowribbon_ua

Україна розглядає як військовий шлях звільнення Криму від російських окупантів, так і дипломатичний. Про це сьогодні, 11 вересня, в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив політтехнолог, керівник Центру політичної розвідки Олег Постернак.

Він зауважив, що Крим з військового погляду буде звільнити легше, ніж територію Донбасу.

“Це пов’язано з географією півострова, військовою логістикою, розміщенням і деталізованим розумінням Україною концепту відновлення єдності саме через Кримський півострів. Ну і ще важливо з погляду політики інформаційного характеру, тому що саме навколо Криму Путін зробив пропагандистське підґрунтя, пов’язавши його з власною репутацією, іміджем і рейтингом”, — пояснив Постернак.

За його словами, якщо звільнення української території почнеться військовим шляхом із території Криму, то це буде потужний удар по репутації саме Путіна і по його базовій легітимності.

“Але, з усім тим, Україна не відкидає дипломатичний шлях у контексті останніх подій складного прогнозування війни на виснаження. Надалі, очевидно, дипломатичний шлях набуває більшої привабливості для багатьох міжнародних аналітиків, західних урядів тощо. Тому останнім часом у багатьох виданнях з’являються різні статті, матеріали аналітиків, колонки, які вказують на пріоритетність саме дипломатії”, — сказав політтехнолог.

Постернак звернув увагу, що якщо з військового погляду зрозуміло, як проводити деокупацію Криму, то дипломатичний шлях викликає багато запитань.

Читайте також: Повернення Криму до складу України — вимога міжнародного права, — Ердоган

Нагадаємо, меморіал пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу відкрили в Києві в межах четвертого саміту міжнародної Кримської платформи.

Прямий ефір