Можливість розширення плацдарму ЗСУ в Курській області оцінив військовий аналітик

Ситуація в Курській області. Ілюстрація: deepstatemap.live

Наступ Збройних сил України на території Курської області дещо сповільнився. Це закономірно, адже росіяни перекинули в регіон свої війська, не виключено, що вони намагатимуться вдаватися до контратакуючих дій. Однак розширення підконтрольної території Збройним силам України ще можливе. Такою думкою в ефірі телеканалу  FREEДОМ поділився військовий оглядач Денис Попович.

За його словами, розширення плацдарму ЗСУ можливе за рахунок місцевості в Глушковському районі Курської області. 

“Це той простір, який розташований між руслом річки Сейм і держкордоном України. Там існує понтонна війна, так її назвемо, війна переправ. Тобто мости через річку практично знищені, але Російська Федерація зводить понтонні переправи для того, щоб не допустити оперативного оточення свого угруповання, яке зараз перебуває в Глушковському районі. Тому зараз такі процеси там відбуваються. Херсонський сценарій там має місце, але в дещо зменшеному варіанті, як мені здається. Тобто, так він, мабуть, має шанс і закінчитися”, — зазначив оглядач. 

Наразі, за словами Поповича, російські війська на цій ділянці потрапили в оперативне оточення. 

“Це не фізичне оточення, не та ситуація, коли частини противника перебувають з усіх боків оточені, і куди б вони не сунулися, бачать перед собою протиборчі війська. Це оперативне оточення”, — пояснив спікер.

Попович не виключає, що росіяни можуть відійти, але це їм буде зробити вкрай складно.

“Їхні логістичні маршрути перебувають або під вогнем ЗСУ, або їхнє використання вкрай ускладнене. Через річку можна було б перейти, але як ти перейдеш, якщо понтонні переправи постійно руйнуються”, — доповнив гість ефіру.

Читайте також: Через Курську операцію ЗСУ армія РФ змушена йти на компроміси, — військовий експерт

Нагадаємо, щоб протистояти операції ЗСУ в Курській області, російське командування перекидає підрозділи з тимчасово окупованих нею територій: Сіверського напрямку, району Часового Яру, із Запорізької та Харківської областей.

Прямий ефір