Рада Європи засуджує незаконне проведення Росією “виборів” у Криму, — Кулс

Марк Кулс. Фото: coe.int

Конгрес місцевих і регіональних влад Ради Європи засудив проведення так званих “місцевих виборів” на окупованій Росією території України. Про це заявив президент Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи Марк Кулс, повідомляє FREEДОМ.

“Від імені Конгресу я засуджую незаконне проведення так званих “виборів” Російською Федерацією в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі України, окупованих Росією з 2014 року. Результати цих “виборів” не можуть бути визнані, як і вибори в самій Росії, які не є вільними та справедливими”, — сказав він.

Кулс наголосив, що Рада Європи підтверджує непохитну прихильність незалежності, суверенітету і територіальній цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів. І наголосив, що Крим — це Україна.

Читайте також: Лубінець закликав міжнародну спільноту не визнавати результатів “виборів” у Криму

Нагадаємо, Європейський Союз засуджує проведення так званих місцевих “виборів” в Автономній Республіці Крим і Севастополі, які наразі є тимчасово окупованими територіями (ТОТ). Про це заявив представник зовнішньополітичної служби ЄС Петер Стано.

Прямий ефір