Розв’язати Україні руки та дозволити їй бити по військових цілях у РФ закликав країни Заходу начальник Генштабу Чехії

Прапор Чехії. Фото: gettyimages.com

Країни Заходу повинні розв’язати руки Україні та дозволити їй використовувати ракети великої дальності для ударів по військових цілях на території Росії. Про це заявив начальник Генерального штабу армії Чехії Карел Ржегка, інформує FREEДОМ із посиланням на Radio Prague International.

“Обмеження на удари необхідно зняти, тому що для українців законно захищатися, навіть атакуючи російську територію. Адже вони не можуть боксувати зі зв’язаною за спиною однією рукою… Росія погрожує ескалацією, а також використовує ракети проти українських міст. Її літаки злітають з аеродромів, розташованих у межах досяжності західної зброї, але українці не можуть її застосувати. І ці літаки потім бомблять цивільну інфраструктуру, а не тільки солдатів. Тому було б абсолютно законно, якби українці змогли наносити удари по військових цілях на території Росії”, — сказав Ржегка.

Читайте також: Нідерланди дозволили Силам оборони України бити своєю зброєю по військових об’єктах у тилу РФ

Раніше політичний експерт, військовослужбовець Збройних сил України Олександр Антонюк заявив в ефірі FREEДОМ, що Україна буде під загрозою терору доти, доки не вдасться знищувати носії та виробництво російських ракет.

Прямий ефір