На підставі Курської операції можна ухвалити три принципові рішення, — Подоляк

Михайло Подоляк. Фото: uatv.ua

Захід продовжує відчувати страх перед РФ. Зараз потрібно поставити крапку щодо існування деяких міфів, частина з яких була побудована російською пропагандою, а частина — створена країнами Заходу. Всі ці міфи сьогодні закінчили своє існування. Про це сьогодні, 9 вересня, в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк.

“Мені здається, що можна було б ухвалити три принципові рішення на підставі тієї ж Курської операції. Це має сформувати інший тип світогляду. Перше, Росія має програти. Це очевидно. Друге, Росія може програти. І третє, для цього потрібно просто певні юридично коректні зусилля зробити. Це знову ж таки дозвіл на удари та додаткову зброю. І, відповідно, перестати вважати, що складська зброя цінніша, ніж та зброя, яка може себе ефективно виявляти на полі бою”, — висловив думку Подоляк.

Він зауважив, що війна показала, яка зброя справді ефективна, а яка має малу ефективність.

“Виявилося, що всі ці балістичні та крилаті ракети, які у великій кількості Росія застосовує по житлових кварталах і досягає геноцидних цілей. Проте це не така вау-зброя, про яку російська армія довгий час розповідала. І, відповідно, з нею можна добре боротися. Для цього є хороші, ефективні засоби. Причому засоби навіть не ті, що розроблені останніми роками, а засоби, яким уже 30-40 років. Ті самі Patriot старих поколінь ефективно справляються з новими російськими ракетами”, — звернув увагу радник глави Офісу президента.

Читайте також: Курської операції — вже місяць: експерти підбили підсумки та зробили прогнози

Нагадаємо, політологиня Олеся Яхно вважає, що багато міфів, які десятиліттями нав’язувалися російською пропагандою, були розвіяні, коли ЗСУ зайшли до Курської області.

Прямий ефір