Планували кібервійну: в Польщі викрили мережу російських і білоруських диверсантів

Ілюстративне фото: pixabay.com

Польські спецслужби нейтралізували мережу російських і білоруських кібердиверсантів, які планували проникнути в системи державних органів влади та місцевого самоврядування, щоб дестабілізувати ситуацію в Польщі, а також зірвати постачання зброї в Україну. Як інформує Reuters, про це повідомив віцепрем’єр, міністр цифровізації Кшиштоф Гавковський, передає FREEДOM.

Міністр наголосив, що метою діяльності російських і білоруських спецслужб у Польщі було вивідування інформації з метою подальшого шантажу і фактично ведення кібервійни.

“Білоруські та російські спецслужби мали конкретну мету — вимагати інформацію, шантажувати окремих осіб і установи та вести фактичну кібервійну. Диверсійну діяльність угруповання було припинено”, — заявив Кшиштоф Гавковський.

Гавковський пояснив, що метою кібератак було “викликати політичний, військовий та економічний параліч у Польщі”. За його словами, польські інститути були попереджені спецслужбами, тому завдяки оперативним діям вдалося уникнути викрадення даних.

Чиновник повідомив, що в першій половині 2024 року зареєстровано понад 400 тисяч кібератак, польські служби за цей час зробили близько 100 тисяч дій, щоб виявити, хто стояв за ними.

Читайте також: Швеція виділила Україні новий пакет військової допомоги на 400 млн євро

Прямий ефір