Результати “виборів” в окупованому Криму — нікчемні, — МЗС України

Вибори в РФ. Фото: dw.com

Сьогодні, 8 вересня, у Росії завершуються триденні вибори в межах так званого “Єдиного дня голосування”. Так звані “вибори” в Росії та їхнє проведення на тимчасово окупованих територіях (ТОТ) є порушенням міжнародного права. Міністерство закордонних справ (МЗС) України вважає проведення так званих “виборів” в окупованому Криму і Севастополі нелегітимним, повідомляє FREEДОМ із посиланням на заяву зовнішньополітичного відомства.

МЗС також заявило, що особи, причетні до організації та проведення так званих “виборів” на тимчасово окупованих територіях, будуть притягнуті до відповідальності.

“Так звані “вибори” в Російській Федерації давно перетворилися на фарс, не мають нічого спільного з проявом народовладдя, а їхнє проведення на тимчасово окупованих територіях України, порушуючи норми та принципи міжнародного права, фактично делегітимізує політичну систему Росії. Вкотре наголошуємо, що результати так званих “виборів” на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та в місті Севастополі — нікчемні, а самі “вибори” — нелегітимні”, — йдеться в заяві українського МЗС.

Читайте також: У Путіна падає рейтинг: хто незадоволений російським диктатором (ВІДЕО)

Прямий ефір