РФ перекинула в Курську область 60 тисяч військових, — Зеленський

Володимир Зеленський. Скріншот: uatv.ua

Росія перекинула близько 60 тисяч своїх військових у Курську область через успіх операції Сил оборони України. Про це заявив президент Володимир Зеленський в інтерв’ю NBC News, інформує FREEДОМ.

Глава держави зазначив, що Україна утримує ту частину Курської області, яку планувала. Одним із головних завдань операції є поповнення обмінного фонду.

“Усе, що зараз відбувається в Курській області — не імпровізація. Це чітка операція. І я скажу вам відверто, що це частина операції. Є різні дії, які ми передбачали, які, вважаємо, нам потрібно зробити, щоб послабити тиск Росії. Нам не потрібна російська територія. Я це завжди говорив. Наша операція спрямована на те, щоб відновити нашу територіальну цілісність. Нам не потрібні їхні люди, їхні цивільні, їхні громадяни. Ми беремо в полон військових тільки для того, щоб обміняти на наших”, — наголосив Зеленський.

Так, за його словами, українським військовим вдалося взяти в полон понад 600 російських солдатів.

“Нам не потрібна земля. Ми не хочемо приносити туди наше українське життя. Те, що ми робимо — це частина плану перемоги. Чому я і сказав, що Курська область — це крок іншої операції. Більш масштабної, військово-політичної, або військово-дипломатичної, якщо хочете. Але ми не будемо утримувати території вічність, ми будемо тримати стільки, скільки нам потрібно для всього плану”, — заявив президент України.

Читайте також: Бити по військових об’єктах РФ далекобійною західною зброєю: чи дадуть США дозвіл Україні — аналіз експертів

Прямий ефір