Армія РФ намагається взяти під повний контроль Бахмут — ситуація на фронті у зведенні Генштабу ЗСУ

Українські захисники. Бахмут. Фото: Facebook/30 ОМБр імені князя Костянтина Острозького

Протягом минулої доби війська Росії завдали двох ракетних та 32 авіаційних ударів, здійснили понад 40 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та цивільній інфраструктурі населених пунктів, є загиблі й поранені серед мирних  громадян. Дві російські ракети, випущені із ЗРК С-300, влучили в інфраструктурні об’єкти міста Слов’янськ. Про це сьогодні, 13 квітня, повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України, інформує FREEДОМ.

Не зважаючи на численні втрати в техніці та живій силі російські окупанти продовжують зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Протягом доби Сили оборони України відбили понад 45 атак противника.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка — без суттєвих змін. Триває комплексна перевірка бойової готовності збройних сил Білорусі. Окремі з’єднання та частини приведені у вищі ступені бойової готовності. 

Протягом минулої доби противник обстріляв три населені пункти Чернігівської області, 14 — Сумської та 11 — Харківської.

На Куп’янському напрямку під ворожі обстріли потрапили сім населених пунктів Харківської області.

На Лиманському напрямку протягом доби росіяни вели безрезультатні наступальні дії в районі Білогорівки. Артилерійських обстрілів зазнали Новоселівське, Невське, Кузьмине, Білогорівка Луганської області та Торське і Спірне Донецької області.

На Бахмутському напрямку ворог продовжує вести наступальні дії, намагається взяти під повний контроль місто Бахмут, бої тривають. Протягом доби російські окупанти без успіху вели наступальні дії в районі північніше населеного пункту Хромове та біля Богданівки та Предтечиного. Від ворожих обстрілів постраждали 12 населених пунктів Донецької області.

На Авдіївському та Мар’їнському напрямках противник вів безрезультатні наступальні дії в районах населених пунктів Сєверне, Мар’їнка, Побєда, Новомихайлівка Донецької області. Найзапекліші бої тривають за Мар’їнку. 

На Шахтарському напрямку протягом доби ворог наступальних дій не проводив. Обстріляв шість населених пунктів Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках росіяни продовжують оборонятися. Протягом минулої доби росіяни обстріли вели по 35 населених пунктах.

Авіація Сил оборони України за добу завдала шести ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки російських окупантів. Також українські захисники збили два ворожих БпЛА “Орлан-10”.

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили чотири райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, два склади боєприпасів противника, а також ворожу радіолокаційну станцію.

Читайте також: Кількість кинутих на полі бою в Україні загиблих російських військових іде на тисячі, — Череватий

Нагадаємо, у місті Бахмут Донецької області на сьогодні склалася найважча ситуація в зоні бойових дій, оскільки там сконцентрована найбільша кількість сил і засобів противника. Росіяни намагаються максимально зруйнувати місто.

Прямий ефір