2024 рік знаменуватиметься протестами всередині Росії під впливом перемог України, — Маломуж

Затримання протестувальника у РФ. Фото: sota.vision

Україна входить у 2024 рік, тримаючи потужно стратегічно важливі рубежі – Авдіївку, Бахмут, Куп’янськ. У році, що настав, у Росії будуть масові протести, пов’язані з перемогами України на фронті та проведенням мобілізації росіян на війну. Таку думку в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив генерал армії України, керівник Служби зовнішньої розвідки України (2005-2010) Микола Маломуж.

Він розповів про ситуацію, яка зараз склалася на фронтах в Україні, і припустив, як можуть далі розвиватися події.

“Ми знищуємо величезні резерви противника, підриваємо обороноздатність. У Росії не буде великої сильної армії, сильних підготовлених бійців і командирів там немає, їх потрібно готувати. Вони вже кидають непідготовлені війська, солдати, звичайно, гинуть масово. Це факт номер один. Друга складова — це нова стратегія ведення наступальних операцій, об’єднана з іноземною допомогою, новітні види озброєння, техніка, включно з літаками F-16, наше ВПК. Це модель, яка дасть нам змогу змінити стратегію ведення не тільки оборони, а й наступальних операцій, звільнення територій. І це — початок дестабілізації в Росії”, — вважає Маломуж.

На його думку, у Росії нині зріє процес зміни ситуації.

“Ми неодноразово говорили, що 70% росіян уже за те, щоб припинити війну. Вони проти України, але бояться за себе, за членів сімей, за саму перспективу. Тому наразі зріє внутрішній протест і окремі виступи. А ось коли будуть реальні успіхи на фронті у нас, і буде валитися фронт в усіх напрямках — і на півдні, і на сході, і Крим — ось тут уже кінець буде близький. І що потрібно буде робити? Рятуватися, щоб не загинути”, — заявив екскерівник Служби зовнішньої розвідки.

Він зауважив, що крайнім росіяни вважатимуть президента РФ Володимира Путіна і його режим.

“Я думаю, що 2024 рік буде знаменуватися протестами всередині Росії під впливом наших перемог, і протестами щодо сімей, які страждають від убивств. Буде масова здача в полон і дезертирство російських військових. Це ще одна форма, яка дасть змогу дестабілізувати ситуацію в Росії й на полі бою, безпосередньо там, де йдуть важкі бої”, — дав прогноз Маломуж.

Колишній очільник Служби зовнішньої розвідки України вважає, що жодні спецслужби РФ не зможуть утримати протест росіян, коли на вулиці вийдуть не десятки та сотні, а мільйони людей.

Читайте також: 365 днів репресій і вироків: росіяни підбивають підсумки 2023 року (ВІДЕО)

Нагадаємо, російський економіст, доктор економічних наук, професор Ігор Ліпсиц заявив, що в Росії зростає кількість регіонів із нестабільною обстановкою через мілітаризацію економіки.

Прямий ефір