Українські дослідники вивели сорт мускатного гарбуза

Фото uk.wikipedia.org

Дослідники Південної станції баштанництва та овочівництва НААН України вивели новий сорт мускатного гарбуза. 

Про це повідомляє Kurkul.com.

На виведенням нового сорту селекціонери працювали понад 7 років. Він ще не отримав назви, тож має лише цифрове кодування.

За описом, плоди мускатного гарбуза довгастої форми вагою понад 20 кг.

“Їхній м’якуш насичено-оранжевого кольору та містить максимальну для гарбуза кількість цукру. Насіння в плодах сконцентроване в нижній частині, завдяки чому їх легко прибирати, закладаючи частину на зберігання за “шокового заморожування,” – розповіли дослідники.

Відомо, що новий сорт гарбуза належить до пізньостиглих. Період вегетації становить 110-115 днів, що на кілька тижнів більше, ніж у давно відомих сортів цього овочу. Проте, мускатний гарбуз набирає більше корисних речовин і спокійно зберігатиметься до останнього збору врожаю. Адже осінні заморозки у вересні-жовтні в період глобального потепління йому особливо не загрожують.

Прямий ефір