У Музеї Голодомору представили результати другої масштабної експедиції

Фото Укрінформ

Співробітникам вдалося записати 120 свідчень тих, хто пережив Голодомор 1932-1933 років. Люди розповідають про жахи розкуркулювання та хлібозаготівлі. Про те, що доводилося їсти, аби не померти від голоду та врятувати своїх дітей.

Про це повідомляє UA.

Частину цих інтерв’ю можна переглянути на youtube-каналі музею. Крім того, вдалося знайти нові докази того, що від штучно створеного сталінським режимом голоду вмирали також етнічні українці на території Росії.

“Кропива, я її ще пам’ятаю в роті, як я її не хотіла їсти. Але ж треба їсти, бо крупинка де-не-де кукурудзи була, а вона шарудить. То, як тепер згадаю, кропиву, листя кульбаби їли”, – розповіла свідок Голодомору Ксенія Прокоп’юк.

Детальніше дивіться у сюжеті.

Нагадаємо, у межах видавничої програми Меморіальний центр Голокосту Бабин Яр опублікував унікальні дослідницькі видання про Голокост на території України та Східної Європи.

Читайте також: Для збереження правди про Голокост маємо робити навіть більше, ніж можливо, – президент

Прямий ефір