Понад 20 ворожих атак на Краматорському напрямку відбили Сили оборони — ситуація на фронті

Українські захисники. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Протягом минулої доби на фронті відбулось 149 бойових зіткнень. Майже третина з них — на Покровському напрямку. Ворог завдав по позиціях українських підрозділів та населених пунктах три ракетних удари із застосуванням п’яти ракет, а також 74 авіаудари, зокрема, скинув 102 КАБи. Крім цього, російська окупаційна армія здійснила 4 074 обстріли, з них 138 — із реактивних систем залпового вогню, використавши для уражень 1 249 дронів-камікадзе. Про це сьогодні, 24 серпня, повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України, інформує FREEДОМ.

Ракетні війська, артилерія Сил оборони за минулу добу уразили 20 районів зосередження особового складу і техніки ворога, пункт управління, три засоби ППО, дві артилерійські системи, станцію РЕБ, понтонну переправу та ще один важливий об’єкт російських окупантів.

На Харківському напрямку за минулу добу в районі населених пунктів Липці та Вовчанськ відбулось сім бойових зіткнень.

На Куп’янському напрямку відбулось 20 боїв. Сили оборони відбивали ворожі атаки біля Петропавлівки, Курилівки, Синьківки та Стельмахівки.

На Лиманському напрямку наші війська відбивали 13 атак противника поблизу Макіївки, Дружелюбівки, Новосадового, Невського, Торського та Тернів.

На Сіверському напрямку відбито сім атак неподалік від Виїмки, Білогорівки та Спірного.

На Краматорському напрямку українські військові відбили 22 спроби загарбників просунутись поблизу Часового Яру, Калинівки та Іванівського. Ситуація контрольована. 

За підтримки штурмової авіації, ворог дев’ять разів намагався просунутися на Торецькому напрямку, зокрема в районі населених пунктів Неліпівка та Торецьк.

На Покровському напрямку українські захисники відбивали 44 атаки противника. Ворог намагається просуватись в напрямку Воздвиженки, Калинового, Новогродівки, Гродівки, Птичого, та Зеленого Поля.

На Курахівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати росіян біля населених пунктів Костянтинівка, Георгіївка, Красногорівка та Карлівка, де окупанти 16 разів намагалися прорвати українські оборонні рубежі.

На Времівському напрямку противник здійснив 11 спроб захопити позиції ЗСУ неподалік від Водяного та Вугледару Донецької області.

На Оріхівському та Придніпровському напрямку минулої доби наступальних дій ворог не проводив, проте систематично завдавав авіаударів та обстрілював цивільну інфраструктуру.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка — без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На кордоні з Чернігівською областю противник зберігає військову присутність, проводить розвідувальну діяльність. Сили оборони України продовжують операцію на Курському напрямку.

Читайте також: “Наступали на ворога, який переважав, і перемогли”: ЗСУ просуваються в Харківській області

Нагадаємо, за минулу добу російська окупаційна армія у війні проти України втратила ще 1 160 військових. Крім того, ЗСУ знищили дев’ять ворожих танків, 21 ББМ, 42 артилерійські системи, 39 дронів.

Прямий ефір