Ворог атакує малими піхотними групами, на одному з напрямків використовує важку техніку — ситуацію на фронті прокоментував Братчук 

Українські військові. Фото: Facebook/24 ОМБр ім. Короля Данила

Російські війська продовжують бойові дії практично на всій лінії фронту, не знижуючи інтенсивності ударів. Найскладніша ситуація — у Донецькій операційній зоні. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ сьогодні, 17 серпня, сказав речник Української добровольчої армії “Південь” Сергій Братчук.

За його словами, інтенсивність боїв на різних напрямках фронту відрізняється. У Донецькій операційній зоні ворог намагається її не знижувати.

“Якщо говоримо про Курахівський напрямок, він єдиний, напевно, сьогодні на фронті, де росіяни використовують важку техніку. Понад 20 одиниць спробував ворог використати буквально позавчора (15 серпня, — ред.). Бійці 46-ї бригади Десантно-штурмових військ ЗСУ спалили щонайменше один танк, кілька БТРів. І, власне, вся інша техніка розвернулася і просто втекла”, — зазначив Братчук.

Щодо піхотної компоненти, то її ворог залучає по всій лінії фронту. Найбільш інтенсивно — на Покровському напрямку.

“Цілі ворога — очевидні. Заволодіти тими висотами, які є на цьому напрямку, перерізати логістику, яка допомагає сьогодні тримати оборону, наприклад, у тому ж Вугледарі. Окупанти прагнуть обійти Вугледар з тилу, а це фортеця, яка не здається з першого дня повномасштабного вторгнення РФ. Росіяни намагаються утворити котел для цього гарнізону, який тримає оборону, починаючи з моменту вторгнення”, — сказав речник.

За його словами, ворог намагається діяти малими піхотними групами.

“Окупант намагається проходити житлові забудови, закріплюватися там, накопичувати особовий склад і потихеньку просуватися вперед. Такі, на жаль, тенденції на сьогодні є. Покровський напрямок дуже складний, тактичне просування ворога поки що не зупинено. Але будемо сподіватися, що вдасться все-таки стабілізувати лінію фронту, виконати завдання максимального знищення ворожого ресурсу. Завдання це ніхто не знімав, воно є одним із важливих. І головне — не допустити прориву фронту. Хто б що не говорив, але фронт не завалився”, — наголосив Братчук.

Він також звернув увагу на те, що російські війська активно використовують авіаційний складник.

“Навіть можемо звернути погляд на південь, де, здавалося б, за заявою офіційних спікерів, інтенсивність артилерійських обстрілів стала меншою, але штурмові дії ворог все одно проводить. Іноді вони на Придніпровському напрямку зашкалюють і за 10 на добу. Знову-таки, намагаючись досягти певних своїх цілей, ворог зокрема використовує авіаційне озброєння. Мова не тільки про КАБи, не тільки про фугасні авіаційні бомби. Наприклад, є і некеровані ракети, які використовуються з вертольотів”, — сказав гість ефіру.

Читайте також: Бої — вдень і вночі: про ситуацію на Покровському напрямку розповіли українські військові

Нагадаємо, протягом минулої доби на фронті відбулося 132 бойових зіткнення. Російська армія завдала по позиціях українських підрозділів та населених пунктах сім ракетних ударів із застосуванням дев’яти ракет, а також 70 авіаударів, зокрема, скинувши 94 КАБи.

Прямий ефір