На фронті відбулося 75 бойових зіткнень — карта війни за 16 серпня (ВІДЕО)

Ілюстративний скріншот: uatv.ua

Сили оборони України утримують плацдарми на лівобережжі Дніпра в Херсонській області — Збройні сили України (ЗСУ) відбили чергову атаку російських окупантів, повідомляє Генеральний штаб ЗСУ. Також на півдні українські воїни знищили російський “Град” і ще кілька одиниць техніки противника, повідомляє FREEДОМ.

“Цей ранок розпочався для окупантів на лівобережжі Херсонської області не з чаю і не з кави, а з диму і полум’я, оскільки було знищено їхню реактивну систему залпового вогню (РСЗВ) “Град” у районі села Раденськ. Загальні втрати росіян по всій нашій операційній зоні від початку цієї доби вже становлять 25 осіб вбитими й пораненими, озброєння та військової техніки — мінус 10 одиниць, серед них цей самий “Град”, — розповів речник Оперативно-стратегічного угруповання військ “Таврія” Дмитро Лиховій.

На Лиманському напрямку українські війська успішно відбили російські штурми в районі Макіївки та Невського Луганської області. Противник намагався наступати й у районі Торського на Донеччині, а також — Кругляківки, Лозової, Липців та Вовчанська Харківської області.

Серед важливих для росіян напрямків і Покровське. Там і вдень, і вночі тривають бої з окупантами, кажуть військові.

“Тривають цілодобові нон-стоп бої. Вони майже постійно проводяться в прямому зіткненні. Ворог має великі втрати, але накопичив дуже значну кількість особового складу. Українські бійці стримують наступ ворога”, — зазначив пресофіцер бригади “Червона калина” Микола Коваль.

Загалом від початку доби на передовій відбулося 75 боїв із росіянами.

На Херсонському напрямку українські захисники знищили черговий російський зенітний ракетний комплекс (ЗРК) “Панцир”. Бійці Третьої бригади — гаубицю, гармату, вантажівки та квадроцикли армії РФ.

Десантно-штурмові війська ЗСУ опублікували кадри перших годин операції в Курській області.

“Розмінування, прорив кордону, знищення оборонних рубежів противника, робота авіації, артилерії, полонені. 6 серпня 2024 року. День, який увійде в історію війни Росії проти України. Ретельна підготовка, планування, раптовість, бойовий дух та інформаційна тиша стали визначальними на початковому етапі операції. Тепер усе залежить від стійкості українських солдатів усіх родів військ, залучених в операції”, — з доповіді управління комунікацій командування Десантно-штурмових військ Збройних сил України в Youtube.

Загальні втрати армії країни-агресора з початку повномасштабного вторгнення вже перевищили 596 тис. осіб. За добу було ліквідовано 1 330 російських солдатів, знищено 12 танків, 35 бронемашин, 59 артилерійських систем і десятки одиниць іншої техніки росіян.

Читайте також: Обмінний фонд, військова комендатура і порушення логістики противника: як проходить операція ЗСУ в Курській області (ВІДЕО)

Прямий ефір