Ресурсне виснаження армій: на озброєння України та РФ звернув увагу Подоляк

Ілюстративне фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Ресурсне виснаження буде у всіх, тому що ніхто не накопичував такий обсяг ресурсів для війни, яка триватиме понад 600 днів. Ніхто не готувався до такої інтенсивності. Однак країни-партнери України й сама країна зараз нарощують військово-промислове виробництво. Про це сьогодні, 18 жовтня, в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк.

“Ресурс на виснаження є у нас, є у наших партнерів, але таке ж ресурсне виснаження або навіть більше є у Росії. Кілька днів уже цього місяця було, коли на день кількість пострілів нашої артилерії перевершувала кількість РФ за важкими калібрами — у нас там було 5 тис., а у них — 4,5 тис. Раніше завжди була триразова перевага в кількості пострілів у РФ. Це говорить про те, що Росія теж на межі ресурсного виснаження”, — сказав він.

Подоляк зазначив, що зараз Росія просить додаткові обсяги ресурсів у Північної Кореї та Ірану.

“У країнах Європи на сьогодні й інвестиції в національний військово-промисловий комплекс збільшено, і інвестиції в єдиний бюджет НАТО на 8-9%. Збільшено, це головне, інвестиції в конкретне снарядне виробництво, зокрема для того, щоб ці снаряди передавати Україні. Крім того, сама Україна теж нарощує свої військові виробництва і окремо, і разом із виробниками з інших країн. І, відповідно, ми теж нарощуємо витратні матеріали, такі як снаряди, ракети, ті ж дрони тощо”, — повідомив радник глави Офісу президента.

Він зауважив, що необхідно зробити все, щоб російське військове виробництво максимально швидко деградувало.

“А для цього потрібно більш ефективно працювати з такими інструментами, як санкції, фінансові обмеження, квотні обмеження на сировину і так далі”, — додав Подоляк.

Читайте також: Міць російського ВПК сильно перебільшена — аналіз військового аналітика

Нагадаємо, у російській армії солдати знову почали записувати скарги на відео і викладати в мережу. Скаржаться на все — відсутність відпочинку, неадекватність начальства, дефіцит снарядів, бинтів і навіть води.

Прямий ефір