Українські війська по всій лінії фронту ведуть активні бої — карта війни за 5 жовтня (ВІДЕО)

Сили оборони України продовжують наступати на Мелітопольському та Бахмутському напрямках, виснажують російську армію на всій лінії фронту і закріплюються на досягнутих рубежах, повідомляє FREEДОМ.

“Виїжджаємо, ведемо постійну розвідку з виявлення цілей, намагаємося перебити їм логістику, щоб вони не під’їжджали, не могли танки виїхати відпрацювати по нашій піхоті. Закриваємо їм дороги, щоб не возили ні боєприпаси, ні людей на позицію. Постійно ми перебуваємо в бойових умовах, постійно на рубежі”, — розповідає військовослужбовець ЗСУ Андрій.

За вечірнім зведенням Генерального штабу Збройних сил України (ЗСУ), загалом за минулу добу на передовій відбулося 30 бойових зіткнень.

“Наші війська по всій лінії фронту так чи інакше або відтісняють, або ведуть активні бої. У технічному плані на даному етапі, зокрема в артилерії та особливо в контрбатарейній боротьбі у російських окупантів є серйозні проблеми. Це факт. І ті самі проблеми в них є з системами протиповітряної оборони”, — зазначив голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко.

Українські війська успішно відбили всі атаки росіян у районі Авдіївки Донецької області. Противник також без успіху намагався відновити втрачене становище біля Диліївки Донецької області, окрім того, атакував на Лиманському, Мар’їнському, Шахтарському та Запорізькому напрямках.

“Є кілька варіантів розвитку подій, один із них і найбільш очевидний, що наші війська скоро візьмуть в оточення Токмак. Це означатиме для росіян, у кращому випадку, потрапляння в полон. Звісно на це ніхто не погодиться, бо злочини вони скоювали не тільки в Токмаку, а по всій окупованій території. тому вони намагаються зараз якнайшвидше замести сліди”, — вважає Іван Тимочко.

Загальні втрати армії РФ з 24 лютого минулого року вже перевищили позначку у 280 тис. осіб. За добу було знищено 580 російських окупантів, 12 танків, 26 бронемашин і 31 артилерійську систему. Також загарбники позбулися восьми безпілотників і 20 одиниць автомобільної та спецтехніки.

Читайте також: Українська аеророзвідка спостерігає за кожним кроком росіян — про роботу на Бахмутському напрямку розповіли воїни ДПСУ (ВІДЕО)

Нагадаємо, втрати росіян у війні перевищили 280 тис. осіб особового складу.

Прямий ефір