Артилерійські системи та міномети іноземного виробництва: чергові зразки іноземної зброї прийняті ЗСУ

Олексій Резніков. Фото: mil.gov.ua

Збройні сили України (ЗСУ) прийняли чергові зразки іноземного озброєння. Цього разу йдеться про артилерійські системи та міномети іноземного виробництва. Про це сьогодні, 30 серпня, повідомляє FREEДОМ з посиланням на пресслужбу Міністерства оборони України.

На озброєння прийняли:

  • 152 мм самохідну гармату-гаубицю VZ.77 “DANA”
  • 152 мм самохідну гармату “Zuzana-2”
  • 155 мм саморухому гаубицю TRF1
  • 105 мм гаубицю M101
  • 120 мм міномет M/41D
  • 82 мм міномет EM-82
  • 82 мм міномет Warrior 82

“Це надзвичайний прорив в системі забезпечення ЗСУ. Така практика вже апробована, і ми її використовуємо для швидкого і ритмічного прийняття наданого Україні іноземного озброєння та військової техніки (ОВТ) на озброєння Збройних сил України. Під час війни у нас немає зволікань. Процедура достатньо проста, де ключовим чинником є наявність коду НАТО для того чи іншого озброєння, що надходить в рамках міжнародної технічної допомоги. Оскільки переважна більшість наданого ОВТ уже кодифіковано в Альянсі, то в Україні воно береться на озброєння наказами Міністерства оборони України. Використовуючи цей механізм ми швидко, без зволікань, уникаючи бюрократичної тяганини, проходимо етапи циркуляції паперів і приймаємо ОВТ на озброєння. Така практика повною мірою задовольняє потреби ЗСУ і відповідає підходам наших партнерів“, — розповів міністр оборони України Олексій Резніков.

Всього з 24 лютого 2022 року прийнято на озброєння і допущено до експлуатації у ЗСУ 246 зразків озброєння та військової техніки. Це у сотні разів більше ніж у будь-який рік з моменту незалежності України.

В їх числі також допущено до експлуатації й 82 зразки безпілотних авіаційних комплекси.

Функцію забезпечення ЗСУ зразками вищезазначеного озброєння покладено на Центральне управління забезпечення наземними системами озброєння командування сил логістики ЗСУ.

Читайте також: Україна має отримувати від ЄС щонайменше 6-7 тис. снарядів на день, — глава Міноборони Естонії

Прямий ефір