Західні зразки озброєння забезпечують захист особового складу ЗСУ, — Веніславський

Федір Веніславський. Фото: sluga-narodu.com

Озброєння, яке отримують бійці Збройних сил України (ЗСУ) від західних партнерів, здатне захистити особовий склад, що є пріоритетом для української армії. Про це сьогодні, 17 серпня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів представник президента у Верховній Раді України, член парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський.

“Західні зразки озброєння, які є зараз у наших військовослужбовців, забезпечують, перш за все, захист особового складу. Навіть за прямого попадання засобів ураження, особовий склад Збройних сил України дуже часто залишається цілим і неушкодженим”, — сказав він.

Для російського військово-промислового комплексу (ВПК) захист особового складу — далеко не головне завдання під час модернізації застарілих зразків, зауважив Веніславський.

“Допомога наших партнерів дуже важлива і рівень надійності їхньої броньованої техніки не стоїть поруч зі старими зразками, які модернізує зараз російська військова промисловість. Для Росії захист особового складу завжди був далеко не першочерговим завданням. І це теж вносить контрастність у те, як ми і як вони сприймають реальність. Як ми і як вони ставляться до людських життів”, — зазначив він.

Читайте також: Сили оборони України максимально витісняють російських окупантів, не маючи тотальної переваги над ними, — Череватий

Прямий ефір