Наслідки атаки РФ по Покровську: кадри трагедії та історії постраждалих (ВІДЕО)

Наслідки ракетного удару по Покровську. Фото: Telegram/Ігор Клименко

Кількість поранених внаслідок ракетної атаки по Покровську Донецької області зросла до 81. Серед них 39 цивільних (двоє дітей), 31 поліцейський, семеро працівників ДСНС та четверо військових, повідомив голова Донецької ОВ Павло Кириленко.

Як зазначила кореспондентка FREEДОМ Альона Грамова з місця події, під час проведення рятувальної операції під час виконання службових обов’язків на місці події внаслідок обстрілу отримав травми, несумісні з життям, Андрій Омельченко, заступник начальника Головного управління з реагування на надзвичайні події.

Кореспондентка показала, як виглядає сьогодні один із центральних районів Покровська після вчорашнього ракетного удару окупантів РФ. Дві ракети “Іскандер” із різницею у сорок хвилин повністю зруйнували житловий багатоквартирний будинок, пошкодили готель та забрали життя сімох людей.

“Наразі ми працюємо тут з самого ранку, вже звернулося понад 100 осіб. Маємо інформацію від місцевої влади, що пошкоджено близько тисячі квартир та понад дві тисячі вікон вибито”, зазначила журналістка.

З самого ранку на місці трагедії продовжуються рятувальні операції. Крім того, працює дуже багато гуманітарних та волонтерських організацій, які допомагають постраждалим мирним жителям надають будівельні матеріали та психологічну допомогу.

Мешканка знищеної багатоповерхівки розповіла зі сльозами на очах, як пережила атаку.

“Один молодший племінник грав на вулиці. Я зі своїми дітьми, зі старшим племінником були у квартирі. Спочатку був просто “хлопок”, потім щось посипалося, ми вибігли на вулицю… Наш під’їзд ще не завалений, сподіваємось повернутися та забрати бодай якісь документи”, — розповідає жінка.

На місці ракетних ударів продовжується оцінка руйнувань. Можна зустріти дуже багато людей, які ще не можуть потрапити до своїх зруйнованих квартир.

Нагадаємо, напередодні ввечері, 7 серпня, армія РФ випустила по центру Покровська на Донеччині дві ракети з інтервалом у кілька хвилин. Вони пошкодили дві багатоповерхівки, а також будинки в приватному секторі, готель, магазин і адмінбудівлі.

Читайте також: Навіщо окупанти б’ють по житлових будинках атаку РФ на Покровськ прокоментував аналітик

Прямий ефір