Під час Вільнюського саміту ухвалять багаторічний пакет допомоги для України, — генсек НАТО

Єнс Столтенберг. Фото: president.gov.ua

Під час саміту НАТО у Вільнюсі 11-12 липня буде ухвалено так званий багаторічний пакет допомоги для України. Він увійде до трійки головних рішень щодо України під час цієї зустрічі. Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, інформує FREEДОМ.

“На саміті ми ухвалимо рішення, які зроблять Україну ще сильнішою і наблизять її до Альянсу. Я очікую, що союзники ухвалять пакет із трьома елементами, щоб наблизити Україну до НАТО”, — сказав Столтенберг. 

За його словами, насамперед лідери узгодять багаторічну програму допомоги для забезпечення повної оперативної сумісності між Збройними силами України та НАТО. 

“По-друге, ми покращимо наші політичні зв’язки, створивши Раду Україна — НАТО, і, по-третє, я очікую, що лідери союзників підтвердять, що Україна стане членом НАТО, і об’єднаються в тому, як наблизити Україну до своєї мети”, — заявив генсек.

Читайте також: Саміт у Вільнюсі — дуже важливий захід, на якому країни НАТО об’єднаються, щоб допомогти Україні, — Калан

Нагадаємо, Болгарія стала 22-ю країною, яка документально підтримала майбутнє членство України в Північноатлантичному альянсі. Така підтримка важлива для Києва в подальших перемовинах з іншими країнами. 

Прямий ефір