Зеленська і Трюдо відвідали центр реабілітації ветеранів у Києві та обговорили співпрацю у цьому напрямі — деталі (ВІДЕО)

Олена Зеленська та Джастін Трюдо "Лісовій поляні". Фото: president.gov.ua

Перша леді України Олена Зеленська і прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо провели зустріч у Києві та відвідали Центр психічного здоров’я та реабілітації ветеранів “Лісова поляна”. У цьому закладі з 2019 року лікують розлади, пов’язані з бойовим стресом та наслідками черепно-мозкових травм, повідомляє FREEДОМ із посиланням на Офіс президента України.

Перша леді запросила канадського прем’єра взяти участь у проєкті з реабілітації ветеранів.

“Я хотіла б започаткувати проєкт міжнародного медичного партнерства між “Лісовою поляною” та канадським центром, що спеціалізується на роботі з ветеранами, які страждають на ПТСР (посттравматичний синдром). Ми бачимо канадський Atlas Institute for veterans and families на базі Королівського центру психічного здоров’я Оттави, Онтаріо, як потенційний варіант для такої співпраці, бо він має потужну наукову експертизу в питаннях ПТСР, але ви можете запропонувати інший заклад. Фахівці підготували детальний опис напрямів співпраці”, — сказала дружина президента, звертаючись до прем’єр-міністра Канади.

Зеленська наголосила на важливості одночасного подолання як фізичних, так і ментальних наслідків війни для українців, що стане запорукою відновлення країни. Саме темі ментального здоров’я присвячено третій Саміт перших леді та джентльменів, який відбудеться цього літа в Києві за ініціативою Олени Зеленської.

“Я вже надіслала відповідне запрошення на саміт пані Грегуар-Трюдо. Знаю, що вона опікується тематикою ментального здоров’я. Це важлива тема, бо розв’язана Росією війна вплинула на ментальний стан не лише українців, але й людей з усього світу”, — додала перша леді.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо у суботу, 10 червня, прибув до Києва із візитом, про який раніше не оголошувалося. Під час зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським Трюдо оголосив про новий пакет військової допомоги для України.    

Прямий ефір