Україна отримає авіацію західного зразка вже поточного року, — Коваленко

Винищувачі F-16. Фото: lockheedmartin.com

Питання надання Україні авіації західного зразка залишається актуальним і позитивно вирішиться вже цього року. Про це сьогодні, 18 травня, у прямому ефірі телеканалу FREEДОМ заявив військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг пояснив складність постачань американських винищувачів F-16 Україні тим, що існують труднощі в обслуговуванні літаків, а також наданні запчастин і боєприпасів. Але це лише відмовки, вважає експерт.

“Будь-яку техніку потрібно обслуговувати. Будь-якій техніці потрібні запчастини та боєприпаси. Винищувачі — це зовсім інший рівень підготовки екіпажу та персоналу, що обслуговує. Але ці всі моменти можна вирішити”, — запевняє Коваленко.

На думку експерта, всі завдання, поставлені перед Збройними силами України, здійсненні, а пояснення Столтенберга можна вважати затягуванням процесу передачі озброєнь.

“На мій погляд, це лише тимчасова суб’єктивна відмовка. Я більш ніж упевнений, що питання з постачанням авіації західного зразка буде вирішено цього року”, — констатував він.

Читайте також: Авіаційна коаліція чотирьох європейських країн: чи захистить небо України новий союз – думки військових експертів

Прямий ефір