Пологовий туризм: чому росіянки летять народжувати в Аргентину (ВІДЕО)

Скриншот видео: uatv.ua

Вагітним росіянкам стали відмовляти у в’їзді в Аргентину. У прикордонній службі країни їх звинувачують у лжетуризмі. Минулого тижня щонайменше шістьох жінок затримали в одному з аеропортів країни. Більшість із них планували народжувати в Аргентині, щоб дитина отримала громадянство. За прискореною процедурою паспорт можуть оформити і батьки. Влада збентежена схемою, що відкрилася, і вже розмірковує, як скоротити наплив росіян, інформує FREEДОМ.

Шістьох росіянок не впустили в Аргентину і зараз вони живуть в аеропорту. Жінки збрехали прикордонникам про мету поїздки. На те, що вона не туристична, вказувала відсутність зворотного квитка, крім того, майбутні мами не могли відповісти на запитання: до якого готелю прямують.

“Їм поставили статус лжетуристок. Тобто, коли вони підходили до віконця Міграційної служби, то вони метою прибуття в Аргентину називали туризм, а в самих уже просто живіт упирається в ніс. При цьому в них не було зворотних квитків”, — розповідає у своєму відеоблозі на каналі YouTube росіянка Олена Вівас, яка живе в Аргентині.

За інформацією Міграційної служби Аргентини, мета візиту росіянок до країни — отримання паспорта громадянина Аргентини. Тільки на одному рейсі минулого тижня перебували 33 майбутні породіллі.

“Проблема в тому, що вони не залишаються, у них є син, народжений в Аргентині, вони дають йому громадянство. Адвокат оформляє документи, вони залишаються на півтора місяця, а потім виїжджають з Аргентини й ніколи більше не повертаються”, — директорка Міграційної служби Аргентини Флоренсія Каріньяно.

Аргентинський паспорт дає безвізове право в’їзду в більш ніж 100 країн світу. Для громадян РФ, яким багато країн відмовляють у в’їзді через вторгнення Росії в Україну, новий документ стає легальним пропуском за кордон.

“Громадяни Аргентини мають право на безвізовий в’їзд до 170 країн, зокрема і Європи, спрощене отримання візи в США, і, як вишенька на торті, немає призову в армію”, — пояснюють експерти.

У Міграційній службі Аргентини повідомили, що за останній рік до них прибуло понад 10 тис. вагітних росіянок, а з серпня 2022 року потік посилився.

Пологовий туризм також став популярним у росіянок через безплатну та якісну охорону здоров’я.

В Аргентині вже з’явилася ініціатива зупиняти посвідку на проживання росіян, які отримали паспорт, а потім виїхали з країни. Крім того, на тлі скандалу з вагітними в російській Держдумі запропонували позбавляти материнського капіталу росіянок, які народили за кордоном.

Прямий ефір