Як російські військові можуть здатися в полон квадрокоптеру — інструкція (ВІДЕО)

Здача в полон. Скріншот: uatv.ua

Для російських військових, які хочуть зберегти життя, командуванням Збройних сил України розроблено інструкцію, як здатися в полон квадрокоптеру, інформує FREEДОМ.

Дрони застосували для того, щоб здача в полон була безпечною.

“Якщо ви бажаєте здатися в полон ЗСУ, попередньо зв’яжіться з проєктом “Хочу жити”, який дасть інструкції та за необхідності повідомить координати відправної точки. Отримавши верифікацію, вирушайте в точно вказане місце”, — йдеться у відеоінструкції.

Автори зазначають, що точність місця і часу прибуття є критично важливими з огляду на обмежений час прибуття квадрокоптера.

“За можливості, додатково повідомте представників ЗСУ про прибуття на місце і дочекайтеся подальших інструкцій або чекайте прибуття квадрокоптера в зоні видимості. Побачивши його, необхідно встановити з ним візуальний контакт: спостерігаючи за дроном, підніміть обидві руки в боки й угору, таким чином, повідомляючи про готовність виконувати подальші команди. Коли контакт встановлено, дрон зробить маневр, піднявшись і опустившись на кілька метрів. Після цього коптер позначить вектор руху”, — радять російським військовим.

Дрон летітиме зі швидкістю руху людини, а військові мають чітко прямувати за ним.

“У разі критично низького заряду батареї дрон може повернутися на базу, у такому разі військовополоненому необхідно залишатися на місці або очікувати в укритті наступного дрона, зберігаючи в зоні видимості точку останнього візуального контакту з попереднім квадрокоптером. Через деякий час на цю точку прилетить дублюючий дрон, з яким потрібно встановити візуальний контакт за вищеописаним алгоритмом”, — пояснили в ЗСУ.

Командування Збройних сил закликає росіян поширювати інструкцію, щоб військові могли зберегти життя і здатися в полон.

Читайте також: ЗСУ контролюють російського противника на Донбасі, — речник Східного угруповання ЗСУ

Прямий ефір