Міністр оборони Ізраїлю був присутній на міжнародних самітах не просто так — експерт про постачання зброї Україні (ВІДЕО)

Григорій Тамар. Фото: Facebook

Міністр оборони Ізраїлю був неодноразово присутній на міжнародних самітах, спрямованих на надання військової допомоги Україні. Про це сьогодні, 24 жовтня, в ефірі телеканалу FREEДОМ сказав офіцер армії Ізраїлю у відставці, військовий історик Григорій Тамар.

“Він туди був запрошений не просто так. Річ у тому, що ізраїльські комплектуючі присутні у різних високотехнологічних системах озброєнь, які виробляються в інших країнах, і без його формальної згоди ці інші країни не могли б вам цю зброю надавати. І він цю згоду дав”, — сказав він.

Тамар звернув увагу, що це не говорить про те, що Ізраїль постачає Україні зброю, але говорить про те, що Ізраїль не блокував подібні надання іншим країнам.

“Тепер є також деякі моменти, коли треті країни беруть куплену раніше ізраїльську зброю і передають вам, як, наприклад, зараз було передано певну кількість засобів для боротьби з іранськими безпілотниками. Ізраїль жодним чином не відреагував на це. Тобто не висловив свою незгоду”, — зауважив експерт.

Він підкреслив, що хоча зброя в Ізраїлю і відмінна, оскільки це країна, що воює, але він не є єдиним виробником у світі.

“Візьміть ті самі системи ППО. Є американські Patriot, які у нас стоять на озброєнні. Так, напевно, логічніше було б вам попросити їх в американців, раз вони вам все одно надають великі партії різноманітної зброї, завдяки якій ви, власне, в цій війні й перемагаєте”, — висловив свою думку Тамар.

Читайте також: Не зброєю: як і чому Ізраїль почав допомагати Україні перемогти у війні (ВІДЕО)

Прямий ефір