Найжахливіші злочини відбуваються тоді, коли світ обирає не помічати, — Зеленський у 83-ті роковини трагедії Бабиного Яру

Бабин Яр. Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Бабин Яр — страшний символ того, що найжахливіші злочини відбуваються тоді, коли світ обирає не помічати та не дає злу гідну відсіч. Про це сьогодні, 29 вересня, у 83-ті роковини трагедії Бабиного Яру сказав президент України Володимир Зеленський, інформує FREEДОМ.

83 роки тому, 29-30 вересня 1941 року, лише за два дні нацисти розстріляли понад 30 тисяч євреїв у Києві. “Дорогою смерті” вони гнали до яру мешканців міста цілими сім’ями: чоловіків, дітей, жінок, вагітних. Загалом за час нацистської окупації у Бабиному Яру були вбиті близько 100 тисяч людей — знищена фактично вся єврейська спільнота Києва й навіть ті, хто намагався їх врятувати. Жертвами стали і представники інших національностей.

“Бабин Яр — страшний символ того, що найжахливіші злочини відбуваються тоді, коли світ обирає не помічати, мовчати, бути байдужим, бути недостатньо рішучим, аби дати злу гідну відсіч. Коли очі світу заплющені, людяність програє. Бабин Яр — наочний доказ звірства, на яке спроможні режими на чолі з вождями, що тримаються на залякуванні та насильстві. У будь-які часи вони нічим не відрізняються. Але має відрізнятися реакція світу. Це те, чого світ повинен був навчитись”, — вважає Володимир Зеленський.

Він закликав стояти на сторожі людяності, життя і справедливості та захищатись від зла, бо саме цього вчить трагедія 83-річної давнини.

“Вічна пам’ять усім жертвам нацистів! Вічний осуд кожному, хто винен у вбивствах у Бабиному Яру!” — наголосив глава Української держави.

Прямий ефір