Україна воює за те, щоб формули міжнародного права і Статуту ООН не перетворилися на набір звуків, — Левусь

Дмитро Левусь. Фото: Facebook/Дмитро Левусь

Візит президента України Володимира Зеленського до США можна вважати успішним. Фактор України неможливо не враховувати нікому з діячів американської та світової політики. Україна веде боротьбу не тільки за свою свободу і суверенітет, а й за міжнародне право. Про це сьогодні, 27 вересня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів політолог-міжнародник, експерт Центру “Об’єднана Україна” Дмитро Левусь.

“Насамперед це презентація українського плану перемоги, який є розвитком і доповненням української формули миру. Одночасно з цим відбувається безліч зустрічей, але зрозуміло, що увага прикута до зустрічі з президентом США. Відбуваються зустрічі з двопартійними делегаціями та Палатою представників, а також Сенатом США, що вкотре показує: двопартійна підтримка зберігається, не зважаючи ні на що. Фактор України неможливо не враховувати нікому з діячів американської та світової політики”, — сказав він.

Щоб забезпечити мир для України, потрібно домогтися виконання від РФ низки умов. І в цьому можуть допомогти інші країни. Про це, виступаючи на Генеральній асамблеї ООН, заявив президент України Володимир Зеленський.

“Виступ Зеленського на Генеральній асамблеї ООН теж був дуже показовим. Тому що Україна воює не тільки за себе. Україна воює за те, щоб формули міжнародного права і Статуту ООН просто не перетворилися на набір звуків”, — зазначив експерт.

Читайте також: Для перемоги України Захід має дотримуватись нинішнього курсу підтримки Києва, — Сікорський

Прямий ефір