Найгарячіше — на Покровському напрямку: про ситуацію на фронті повідомив Генштаб ЗСУ

Українські військові. Ілюстративне фото: Facebook/Генштаб ЗСУ

Протягом минулої доби на фронті відбулося 187 бойових зіткнень. Найгарячіша ситуація — на Покровському напрямку. Також російські окупанти були активними на Курахівському напрямку. Про це сьогодні, 27 вересня, повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України, інформує FREEДОМ.

Росіяни за добу завдали по позиціях українських підрозділів та населених пунктах:

  • п’ять ударів вісьмома ракетами;
  • 71 авіаудар, скинувши 96 КАБів;
  • здійснили понад 4 800 обстрілів, з них 224 — із реактивних систем залпового вогню.

Сили оборони України продовжують завдавати російським окупаційним військам відчутних втрат у живій силі та техніці, виснажуючи ворога вздовж усієї лінії бойового зіткнення. Авіація та ракетні війська і артилерія за добу завдали чотири удари по районах зосередження особового складу та техніки ЗС РФ. 

На Харківському напрямку відбулося три боєзіткнення поблизу Стариці, Тихого та Вовчанська.

На Куп’янському напрямку точилися 20 боїв. Сили оборони відбивали штурмові дії росіян біля Синьківки, Глушківки, Лозової, Стельмахівки та Колісниківки.

На Лиманському напрямку відбулося 15 бойових зіткнень. Ворог атакував біля Греківки, Невського, Новосадового та Торського.

На Сіверському напрямку точилися чотири бої. ЗСУ зупинили усі спроби противника прорвати оборону в районі Білогорівки, Верхньокам’янського та Спірного.

На Краматорському напрямку відбулося 10 боєзіткнень. Українські захисники відбивали штурмові дії російських загарбників неподалік від Міньківки, Григорівки та Білої Гори.

На Торецькому напрямку точилося 18 боїв, зокрема, біля Торецька, Щербинівки та Леонідівки.

На Покровському напрямку українські захисники відбивали 42 ворожі штурмові дії в районі населених пунктів Зелене Поле, Миколаївка, Лисівка, Крутий Яр, Новогродівка, Селидове, Маринівка та Красний Яр. Найбільша концентрація атак — біля Селидового та Маринівки.

На Курахівському напрямку Сили оборони зупинили 36 атак армії РФ поблизу Цукуриного, Желанного Другого, Георгіївки, Миколаївки, Парасковіївки, Костянтинівки та Катеринівки.

На Времівському напрямку російські загарбники здійснили п’ять наступальних дій біля Водяного, Катеринівки та Богоявленки.

На Оріхівському напрямку відбулося три боєзіткнення. Українські захисники відбили штурми росіян поблизу Роботиного.

На Придніпровському напрямку російські окупанти також зазнали поразки, двічі атакуючи оборонні рубежі українських підрозділів.

На Гуляйпільському напрямку обстановка — без особливих змін. 

На Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями противник активно застосовує керовані авіаційні бомби та ударні БпЛА, здійснює мінометні та артилерійські обстріли українських населених пунктів. Також російські КАБи вибухають і на території Курської області РФ, де триває операція ЗСУ. За добу ворог завдав 16 авіаударів, використавши при цьому 19 КАБів.

Читайте також: Росіяни намагаються відновити логістику: про ситуацію щодо Вугледара розповів речник Української добровольчої армії “Південь”

Нагадаємо, за минулу добу російські окупанти втратили на фронті 1 370 військових. Також Сили оборони знищили 21 танк ворога, 85 дронів, 48 ББМ та понад 50 артилерійських систем.

Прямий ефір