РФ поповнює резерви найманцями та використовує їх як “гарматне м’ясо” — подробиці від Братчука

Росія вербує найманців на війну в Україні з різних країн світу. Фото: telegraph.co.uk

Росія поповнює свої резерви іноземними найманцями, яких використовує як “гарматне м’ясо”. Про це сьогодні, 26 вересня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів спікер Української добровольчої армії “Південь” Сергій Братчук.

Він зазначив, що час на підготовку російських солдатів набагато скоротився.

“Відомо про те, що, наприклад, строковиків правдами та неправдами змушують підписувати контракти. Відповідно, вони вже як контрактники відбувають відразу на лінію бойового зіткнення. Так от, якщо говорити про найманців, тут підхід простий: максимальну кількість іноземців залучити в російську армію і максимально їх використовувати як “гарматне м’ясо”. Це штурмові групи, які йдуть накатами. Якщо одна гине, буквально по цих трупах іде наступна, намагаючись закріпитися на тій чи іншій локації. Тому про якість ми тут не говоримо”, — сказав Братчук.

Спікер додав, що в армію РФ заманюють великими грошима.

“І дуже часто для цих так званих бійців ці бої стають першими та останніми. Але в будь-якому разі, це маса, яку необхідно знищити. Для цього необхідні й боєприпаси, й, сподіваюся, що їх буде більше у нашої армії для того, щоб виконувати завдання, зокрема й завдання оборонно-стратегічної операції. Пункт перший — ресурси, пункт другий — збереження наших підрозділів”, — сказав Братчук. 

Читайте також: На фронті — понад 180 боєзіткнень, найбільше атак окупанти провели на Покровському напрямку, — Генштаб ЗСУ

Нагадаємо, за минулу добу російські окупанти втратили на фронті 1 400 військових.

Прямий ефір