Путін вдерся в Україну, щоб перетворити свою мафіозну державу на мафіозну імперію — заява Леммі в ООН

Девід Леммі. Фото: gov.uk

Володимир Путін керує мафіозною державою. Про це заявив міністр закордонних справ Великої Британії Девід Леммі сьогодні, 25 вересня, під час виступу в Раді безпеки ООН, повідомляє FREEДОМ.

Також він порівняв російського диктатора з рабовласником і звинуватив уряд РФ у грубому порушенні міжнародного права.

“Ваше вторгнення — у ваших власних інтересах. Тільки у ваших. Щоб перетворити вашу мафіозну державу на мафіозну імперію. Я говорю не тільки як британець, як лондонець і як міністр закордонних справ. Але я стою тут також як чорношкірий, чиї предки були вивезені в кайданах з Африки, під дулом пістолета, щоб бути поневоленими, чиї предки повстали та боролися у великому повстанні поневолених. Імперіалізм — я впізнаю його, коли побачу. І я буду називати його тим, чим він є”, — наголосив Девід Леммі.

Він зауважив, що Росія готова повернути світ у минуле.

“Світ імперіалізму. Світ силового перекроювання кордонів. Світ без Статуту ООН. Ми не можемо дозволити цьому статися. Боротьба України важлива для нас усіх. Велика Британія залишиться найтвердішим прихильником України”, — заявив міністр закордонних справ.

Читайте також: В очах Путіна українського народу, як і самої України, не існує, — Блінкен

Нагадаємо, міністр закордонних справ Великої Британії Девід Леммі вважає, що Володимир Путін “пускає пил в очі”, коли погрожує застосувати ядерну зброю.

Прямий ефір