Україна бореться за майбутнє всіх тих країн, які покладаються на статут ООН і його принципи, — Науседа

Гітанас Науседа. Скріншот: uatv.ua

Вторгнення Росії в Україну — найбільша загроза для міжнародної спільноти. Про це заявив президент Литви Гітанас Науседа під час виступу на Генеральній асамблеї ООН, повідомляє FREEДОМ.

Науседа наголосив, що весь міжнародний порядок, заснований на суверенітеті, територіальній цілісності та непорушності кордонів, опинився в небезпеці.

“Те, що робить Росія — це повернення до епохи імперських завоювань, колоніального панування і геноциду. І я не вірю, що ми готові йти цим шляхом. Зараз Україна не тільки обороняється, Україна також бореться за майбутнє всіх тих країн, які покладаються на статут Організації Об’єднаних Націй і його принципи. Україна бореться за всіх нас. І все ж наша колективна відповідь досі була недостатньою. Ми не змогли зупинити це безумство. Ми не змогли змусити Росію переглянути свій небезпечний курс. Ми не змогли притягнути її до відповідальності за стільки порушень статуту Організації Об’єднаних Націй! Чому це сталося? Тому що досі агресор прикривається постійним членством у Раді Безпеки, ховається на видноті, знущаючись з кожного із нас своїм необмеженим правом вето. Це страшний удар по самому авторитету системи ООН”, — сказав президент Литви.

Читайте також: РФ зруйнувала всі теплові електростанції України й націлюється на АЕС, — Зеленський на Генасамблеї ООН

Прямий ефір