Зустріч у форматі “четвірки” в Німеччині: що може стати основними темами обговорення, розповів Умланд

Андреас Умланд. Фото: uatv.ua

Головною темою зустрічі у форматі “четвірки” за участю лідерів США, Німеччини, Франції та Великої Британії, яка має відбутися в жовтні, стане підтримка України. Таку думку сьогодні, 25 вересня, в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив аналітик Стокгольмського центру східноєвропейських досліджень Андреас Умланд.

Він вважає, що на зустрічі буде порушено питання про дозвіл для України на далекобійність по території РФ.

“Я думаю, це, найімовірніше, буде головна тема цієї зустрічі. Чи будуть західні країни, вони тут хочуть нібито разом виступити, давати цей дозвіл, і як саме цей дозвіл буде виглядати…”, — сказав Умланд.

На його думку, такий дозвіл може бути надано, але з обмеженнями.

“Я думаю, це якось розпишуть, що буде більше свободи дії, ніж сьогодні в України, але, з усім тим, я боюся, що це обмежать знову ж таки. Ну і друга, я теж сподіваюся, буде головна тема цієї зустрічі — це розширення обсягу допомоги для України, як військової допомоги, так і фінансової допомоги”, — сказав аналітик.

Читайте також: У німецькому підході щодо зняття обмежень для України на далекобійні удари по РФ спостерігається “деяка шизофренія”, — Умланд

Раніше видання Spiegel із посиланням на інформацію, отриману в урядових колах Берліна, повідомило, що президент США Джо Байден приїде в Німеччину з візитом з 10 до 12 жовтня. За інформацією видання, уряд також планує запросити до Німеччини президента Франції Еммануеля Макрона та прем’єр-міністра Великої Британії Кіра Стармера, доки Байден перебуватиме в країні.

Прямий ефір