На Лиманському та Покровському напрямках відбулося найбільше російських штурмів — карта війни за 24 вересня (ВІДЕО)

Ілюстративний скріншот: uatv.ua

Від початку доби на передовій відбулося вже 83 бої. Найбільше російських штурмів — на Лиманському та Покровському напрямках, зазначають у Генеральному штабі Збройних сил України (ЗСУ), повідомляє FREEДОМ.

Хоча противник не полишає спроб атакувати, ЗСУ ефективно знищують техніку і піхоту росіян ще на підході до лінії зіткнення, кажуть аналітики.

“Тактика просування малих піхотних груп у кількості від восьми до 12, максимум до 30 осіб, наразі змінена на тактику застосування механізованих підрозділів. Причому слід зазначити, що за повідомленнями безпосередньо з лінії бойового зіткнення, атаки мехколонами можуть брати участь одночасно. А це свідчить про те, що росіяни не зупиняються перед кількістю втрат як в особовому складі, так і, відповідно, у важкій бронетехніці”, — розповів військово-політичний аналітик Дмитро Снєгирьов.

На Лиманському напрямку українські війська успішно відбили російські штурми в районі Невського і Греківки Луганської області. Противник намагався наступати й у районі Торського, Новосадового та Андріївки Донецької області, а також Лозової та Вовчанська Харківської області.

На Харківській ділянці українські захисники знищили танк, бронемашини та вантажівки росіян. Бійці 25-ї бригади — ще один танк. А воїни 501-го батальйону — бойову машину десанту окупантів.

Активно триває підготовка українських танкістів із 65-ї механізованої бригади до нового бою.

“Головне [в танку] — це гармата, звичайно. Це, як у нас люблять говорити, дуже велика снайперська гвинтівка. Тому що танк точніший за артилерію, міномети. Кожен хвалить своє, звичайно, і це нормально”, — зазначив командир танка Остап.

Тим часом у Курській області росіяни використовують тактику випаленої землі — стирають з лиця землі власні села, кажуть військові.

“Вони вже закидають коригованими авіаційними бомбами (КАБ) свою ж територію, свої ж населені пункти. І про це треба максимально кричати, говорити, показувати, наводити приклади. Це ставлення сучасної російської влади до своїх громадян. І я не знаю, що ще треба населенню, щоб сьогодні не бачити правду. Те, що творить Володимир Путін і його оточення. Це бандитське формування під назвою Російська Федерація. Це такий ворог. Це ворог, який абсолютно не дотримується правил ведення війни, не дотримується міжнародних правил, гуманітарних правил, ну і загалом не дотримується своїх обов’язків гаранта Конституції своєї ж країни”, — сказав офіцер 59-ї окремої мотопіхотної бригади ЗСУ імені Якова Гандзюка Сергій Цехоцький.

Загальні втрати армії країни-агресора з початку повномасштабного вторгнення вже перевищили 645 тис. осіб. За добу було ліквідовано 1 400 російських солдатів, знищено 16 танків, 40 бронемашин, 61 артилерійську систему і десятки одиниць іншої техніки росіян.

Читайте також: Це бандитське угруповання під назвою РФ, — Цехоцький

Прямий ефір