Важливо повернути Україні митців, яких привласнила Росія, — Зеленська

Олена Зеленська. Фото: president.gov.ua

Культура — це ментальний простір українців, тому вкрай важливо повернути Україні митців, заслуги та діяльність яких присвоїла собі Росія. Про це сьогодні, 24 вересня, заявила перша леді України Олена Зеленська, інформує FREEДОМ.

Вона відвідала виставку в Нью-Йорку, де було представлено роботи таких видатних українських художників як Олександра Екстера, Олександра Архипенка, Давида Бурлюка, Олександра Богомазова і Марії Синякової.

“Важливо повернути Україні митців, яких привласнила Росія. Україна взялася за цю непросту справу ще в перші місяці повномасштабного російського вторгнення. Тоді провідні музеї світу нарешті вперше справедливо підписали твори Айвазовського, Куїнджі, Малевича їхнім справжнім, українським походженням. Український музей презентує США та відвідувачам з усього світу наших художників епохи модернізму та авангарду як українських, а не російських чи радянських, як їх роками позиціювала імперія”, — написала Олена Зеленська в Telegram.

Читайте також: Потрібні нові інструменти захисту дітей, — Зеленська

Нагадаємо, під час візиту до Нью-Йорка для участі в заходах 79-ї сесії Генеральної асамблеї ООН перша леді України Олена Зеленська отримала нагороду Unlock Big Change від всесвітньої благодійної організації Theirworld.

Прямий ефір